Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Πολύ ωραίο Σάββατο (κοτόπουλο με μανιτάρια)


Ωραίο Σάββατο το χτεσινό!

κάτι δουλίτσες πρωί πρωί και υπό βροχή στην άδεια Αθήνα, κούρεμα στον Γιώργο - με το ψαλίδι μόνο αυτή τη φορά -, ψώνια στο σούπερμαρκετ όπου εν μέσω απορρυπαντικών και κωλοχάρτων έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα στην Ανάβυσσος-Team για φαγητό σπίτι μου.

Κομπλέ το πρόγραμμα!
Ωραίο φαγητάκι, περπάτημα στο βουνό, χαβαλές με έναν τελειωμένο φύλακα, πέταγμα ελικόπτερου υπο βροχή (!!!), γκρίνια, πλάκες, καφέδες, πασταφλώρες και σοκολατοκέικ, σαλέπια, καϊπιρίνιες, μαργαρίτες, φρούτα, σκράμπλ, εργάκι... έλεος!!!

Την καϊπιρίνια την έχω πει ήδη, την μαργαρίτα άλλη φορά, και ορίστε η χτεσινή συνταγή:

Την ονομάζω "Αρμένικα μπούτια"

  • Σωτάρουμε στο λάδι ένα κρεμμύδι και σκόρδο.
  • Μόλις ξανθύνουν ρίχνουμε 4-5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
  • Μόλις φύγουν τα πολλά ζουμιά από τα μανιτάρια ρίχνουμε 200gr μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο και αλάτι χοντρό.
  • Αμέσως ρίχνουμε μπούτια κοτόπουλο. Εγώ έβαλα 10. Από 2 ο καθένας και 2 καβάτζα, αλλά τελικά ντράπηκαν όλοι και θα τα φάω αύριο....
  • Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για να καραμελώσει καλά το κοτόπουλο, για 10 λεπτά.
  • Μετά ρίχνουμε ένα μπολ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι μουσκεμένα σε Μοσχοφίλερο.
  • Κλείνουμε καπάκι και αφήνουμε να βράσει αφού ανακατέψουμε.
  • Για 20 λεπτά ανακατεύουμε κάθε 5'.
  • Μετά ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού ρύζι μπασμάτι και 5 ποτήρια καυτό νερό.
  • Ενα ακόμα ανακάτεμα, κλείνουμε καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Τότε, το βγάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε μέχρι να σερβιριστεί.

Διαβάζει κάνας γευσιγνώστης ;;;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχας να σας ευχαριστησω για την φιλοξενια στην οικια σας, υπηρξε εξαιρετη. Το γευμα δε μαγευτικο. "Αρμένικα μπούτια". Κοτοπουλο μαγειρεμενο με περισση φροντιδα και υπομονη.Τα ολοξανθα πορτσινι εσυναγωνιζοντο το χοιρομερι και το μοσχοφιλερο στην κατακτηση του ουρανισκου.
Και Ω!!! Διπλα ακριβως μια ολανθιστη fractal σαλατα, με τη γευση του σιναποσπορου να υποβοσκει. Μαυρο ψωμι για οσους επιθυμουσαν. Τι αλλο να περιμενει κανεις? Μα φυσικά το γλυκό... ΠάσταΦλωρα χειροποιητη με μαρμελαδα συκο απο τους Αττικους κηπους, φρεσκια και μυρωδατη.
Ονειρο.

Με τιμη
Α.Χ.Λεμονοστιφτης
υπευθυνος περιοδικου ευ & γευσιγνωσιας "Το Τζιτζιλονι"

Chocorello είπε...

Αγαπητέ συνδαιτύμονα Λεμονοστίφτη, θέλω να σε ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανες.

Φανατικός αναγνώστης του περιοδικού σας,

Τσοκορέλος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Τσοκορέλλο,
Η τιμή ήτο ολη δική μας

Α.Χ.Λεμονοστιφτης
υπευθυνος περιοδικου ευ & γευσιγνωσιας "Το Τζιτζιλονι"

Ανώνυμος είπε...

Eγω διαβασα την συνταγη & την βρηκα λειαν ενδιαφερουσα...
Φτιαχνω & εγω μια με χοιρινο με μελι ,ανανα & σογια σως