Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ενας χρόνος hungry & foolish ΤσοκοΜπλόγκ!!!

Τον προηγούμενο Δεκέμβρη ξεκίνησα δειλά δειλά να "εκτίθεμαι".

Και το λέω έτσι, γιατί μια φίλη δεν με διαβάζει επειδή - λέει - νιώθει άβολα να διαβάζει κάτι προσωπικό μου χωρίς την άδεια μου ή κάπως έτσι. (διόρθωσε με αν κρυφοδιαβάζεις, ναι; )

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι πλησίασα όλους μου τους στόχους.
Οχι μέσω του μπλογκ βέβαια - μην τρελλαθούμε.
Αυτό κυρίως είναι παρεούλα, κάτι σαν ένα hi tech τζάκι που μπορείς να το χαζεύεις με άδειο μυαλό, πλην όμως με την κρυφή ελπίδα να μην μείνει απόρρητο για πάντα και άν αγγίξεις μερικούς να σου αφήνουν και κάνα σχόλιο που και που...

Στο διάστημα αυτό, έμαθα, μεγάλωσα, βελτιώθηκα, άλλαξα, πάχυνα, αδυνάτισα, οριοθέτησα, έβαλα υψηλότερους στόχους, τρόμαξα, έφερα τη ζωή μου πιο κοντά στα μέτρα μου κι εμένα στα δικά της, έβαλα νέα σχέδια και νέους στόχους, μερικά πράματα ξεθολώσανε και βλέπω καλύτερα τώρα.
Φρέσκο αεράκι!

Το 2008 ήταν σαν να ανοίγεις τη ζελατίνα του κράνους μια μέρα με βροχή και αμέσως μόλις την κλείνεις - και πλέον βλέπεις καθαρά - να αρχίζεις να γεμίζεις ταχύτητες με ανοιχτούς πλέον αεραγωγούς και τις σταγόνες να κυλάνε μακρυά από το οπτικό σου πεδίο.

Για όποιον δεν κατάλαβε το 2008 ήταν απλά αποκαλυπτικό.

Τόσο αποκαλυπτικό που ώρες ώρες έμενα με ανοιχτό το στόμα.
Σαν να βλέπεις μετά από μπουρίνι, αυτό το σπάνιο ουράνιο τόξο, που πατάνε και τα δύο πόδια του στη γη, με φόντο μαύρα σύννεφα.

Για το 2009, προσπαθώ να μην επηρρεαστώ από τις προβλέψεις των πρωινάδικων για τον Υδροχόο που θα είναι η χρονιά του όπως λένε.
Προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να έχω ενέργεια, να βάζω στόχους μικρούς και μεγάλους και μεθοδικά και ψύχραιμα να τους εκπληρώνω και να τους αναθεωρώ κι όλας αν χρειάζεται.
Να έχω καθαρό μυαλό και καθαρή ψυχή, να ζω τη κάθε μέρα ξεχωριστά (τι δύσκολο Θεέ μου...) και από αυτήν, την κάθε ώρα.
Να τιμώ όσους με τιμούν, να καταλαβαίνω τι μπορεί να αλλάξει και τι όχι (οπως λένε οι Α.Α) και να ρυθμίσω σωστά το ζύγι μου, ώστε να δίνει την πραγματική βαρύτητα σε όσα μου συμβαίνουν.

Το μόνο που εύχομαι στο σύμπαν, υπερπέραν, Θεό - πείτε το όπως θέλετε - είναι Υγεία και Τύχη (με αυτή τη σειρά) για όλους.

Ας είναι και χωρίς τζόκερ, χωρίς νέο ταίρι, χωρίς νέα δουλειά, χωρίς νέα παιχνίδια.
Μόνο με αυτά τα εργαλεία (Υγεία και Τύχη - μην ξεχνιέστε) που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να είμαστε ακέραιοι, αυτόνομοι, ανεξάρτητοι.

Καλή χρονιά να έχουμε λοιπόν και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

3 σχόλια:

kavadias είπε...

κάποια στιγμή (όποτε σε βολεύει) θα θέλα να κεράσω ένα καφέ/μπύρα/whatever πείνεις γιόκο-τσόκο (ίσως ντα-λουθ;; ;) γιατί για μένα το 2008 ήταν το α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς αντιθετο :D:D

έμπλεξα τα μπούτια μου, πελαγωσα, έχασα τη μπάλα κλπ. κλπ.

καλή χρονιά.. Υγεία&Τύχη όντως ότι χρειάζετε ;)

Ανώνυμος είπε...

Όπως ακριβώς τα λες! :-)

Καλή Χρονιά να έχουμε και να κοιτάμε το τώρα μας!

Chocorello είπε...

imba -> :-)

Τασο, δεν ξέρω πότε θα τα πούμε, αλλά να χαίρεσαι για ότι τράβηξες.