Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Η Αυθεντική καρμπονάρα

Βρίθει το ιντερνετς από 200 διαφορετικές "αυθεντικές" καρμπονάρες.
Αλλη με δύο τυριά, άλλη με τα αυγά ομελέτα, άλλη χωρίς αυγά και χωρίς βούτηρο, άλλη "αυθεντική α λα γκρέκο" (δεν την διάβασα - κόλωσα), άλλη με γαλοπούλα, άλλη με κρέμα γάλακτος, άλλη και με μανιτάρια....

Η αλήθεια είναι ότι η καρμπονάρα είναι πρόσφατη ανακάλυψη, πιθανώς κατά τη διάρκεια του δεύτερου ΠΠ, και οι ανάγκες των καιρών την ορίζουν ως πολύ απλή στα υλικά και την παρασκευή της.



La ricetta:
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια για ακριβώς όσο χρόνο λέει το πακέτο.
  • Χτυπάμε έναν κρόκο για δύο άτομα ή δύο για περισσότερο κόσμο μαζί με ένα ή δύο αντίστοιχα φλυτζάνια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
  • Σωτάρουμε σε βούτυρο, καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένη.
  • Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το πανσετοβούτυρο και περιχύνουμε με το κροκόζουμο.
  • Σερβίρουμε αμέσως!


Tips
1. Δεν σωτάρουμε σε φυτίνη και προς θεού όχι σε Becel -το γράφει πάνω ότι απαγορεύεται να θερμαίνεται
2. Πάρτε Βούτυρο Lurpak ή Χωριό
3. Καπνιστή πανσέτα θα βρείτε στην αγορά. Εναλλακτικά καπνιστό μπέικον. Καπνιστό όμως.

2 σχόλια:

AnD είπε...

Καλώς σε βρίσκω!
Όπως λες οι παραλλαγές είναι πολλές.
Φίλες Ιταλίδες μου είπαν οτι ή την κάνεις με αυγό και παρμεζάνα ή με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, σαν βάση για τη σάλτσα.
Διάβασα και τα μπράουνις και έχω μπει σε πειρασμό εν μέσω διαίτης...
Πολύ εύκολα φαίνονται πάντως.

Καλό βράδυ.

Chocorello είπε...

Καλως ήρθες!

Είναι πολύ εύκολα και ξέχνα τη δίαιτα μέρες που είναι...