Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Chocolate Porn




Η σοκολάτα περιέχει τρεις ουσίες, καφεϊνη, θειοβρωμίνη και φαινυλαιθυλαμίνη που θα μπορούσαν να σχετίζονται με το ότι θεωρείται αφροδισιακό.

Η καφεϊνη δρα ως διεγερτικό.
Η θειοβρωμίνη διεγείρει τον καρδιακό μύ και το νευρικό σύστημα.
Η φαινυλαιθυλαμίνη φημίζεται (χωρίς αδιάψευτες αποδείξεις ακόμη) για τις αντικαταθλιπτικές τις ιδιότητες και φαίρνει καλή διάθεση. Ανεβάζει δηλαδή τη σεροτονίνη, που σημαίνει παράλληλα ότι μειώνονται τα συμπτώματα της κατάθλιψης.
Ο συνδυασμός των τριών αυτών ουσιών δίνει ενέργεια, κάνει την καρδιά να χτυπά γρηγορότερα, φέρνει λίγη νευρικότητα και δημιουργεί ένα κάπως χαζοχαρούμενο αίσθημα.. είναι, λοιπόν, προφανές πώς μπορεί η σοκολάτα να συνδέεται με τον έρωτα. Πράγματι, ο βασιλιάς των Αζτέκων, Montezuma συνήθιζε να πίνει ένα αφρώδες ρόφημα σοκολάτας πριν να επισκεφτεί μια από τις συζύγους του.


Αυτά λέει πάνω κάτω, το ίντερνετς για τη σοκολάτα.

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι η παρακάτω συνταγή για δύο μεσαίες κούπες καυτή σοκολάτα.
(Από εδώ και πέρα είστε υπεύθυνοι των πράξεων σας.)

  1. Πρώτα κάνουμε μπάνιο. Ζεστό και χαλαρωτικό. Όλοι...
  2. Μετράμε μιάμιση κούπα νερό - Τη βάζουμε στο μπρίκι.
  3. Μετράμε 4 κουταλιές του γλυκού τίγκα στο κακάο. - Το βάζουμε στο μπρίκι.(τσιφούτηδες πάρτε κάνα κακάο της προκοπής, ψαχτείτε λίγο - όχι μόνο ότι έχει ο Βασιλόπουλος)
  4. Μετράμε 5 κουταλιές ζάχαρη - Τη βάζουμε στο μπρίκι.
  5. Μετράμε μία κουταλιά Baking Powder - τη βάζουμε στο μπρίκι.
  6. Ανάβουμε το μάτι.
  7. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το σβουράκι του φραπέ για να μην σβολιάσει το baking powder.
  8. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια με το κουτάλι.
  9. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και δεν σταματάμε να ανακατεύουμε γιατί κολλάει στον πάτο, καίγεται και γεύση γιοκ!
  10. Σε 8 λεπτά με το ρολόι, σταματάμε.
  11. Σερβίρουμε στις κούπες που έχουν ήδη μέσα 1-2 δάχτυλα ζεστό γάλα ολόπαχο. Προτείνω να βάλετε εβαπορέ.
Τηρήστε με ευλάβεια τα βήματα 1 - 7 - 9 - 10 και θα με θυμηθείτε. ;-)

Περιμένω νέα σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: