Ελα μάνα, για πες συνταγη για ταραμοσαλάτα μέρες που 'ναι... Ναι, θα βρω... στα βουνά δεν έχει μπακάλικα δηλάδη;
Μετά το τηλεφώνημα οι σημειώσεις μου έχουν ως εξής:
Παίρνω κόκκινο ταραμά, όσο ένα αυγό. (ο άσπρος είναι ο καλός όμως και δεν αλλάζει την συνταγή)
Μία φέτα ψωμί πολύ καλά μουλιασμένη, από την οποία κρατάω μόνο την ψίχα που την έχω στίψει πάρα πολύ καλά.
Ενα μικρό ξερό κρεμμύδι όσο ένα καρύδι. (κάνε τα κουμάντα σου)
Τα βάζω όλα μαζί στο μπλέντερ.
Εχω δίπλα ένα νεροπότηρο ελαιόλαδο και ένα μισό νεροπότηρο λεμόνι.
Χτυπάω στο μπλέντερ και προσθέτω μια κουταλιά λάδι και μία λεμόνι εναλλάξ.
Οσο το χτυπάω τόσο αφρατεύει, φουσκώνει και ασπρίζει.
Συνεχίζω με προσοχή στο λεμόνι δοκιμάζοντας συχνά για να μην ξυνίσει.
Αυτά με τη συνταγή.
Οσο για τον ταραμά, οι φήμες λένε ότι είναι από αυγά κυπρίνου ή μπακαλιάρου, το κανονικό του χρώμα είναι το λευκό ενώ το κόκκινο χρώμα οφείλεται αποκλειστικά σε χρωστικές. Προφανώς είναι θρεπτικότατος (τίΝγκα στον φώσφορο και το κάλιο), αλλά ας μην ξεχνάμε και τον Τάραμα που είναι τυχερότατος!
Πάω να πακετάρω τώρα για το 4ήμερο (Οου γιες ιντίντ!), και να προετοιμαστώ για πολύ καράτε αύριο στα μητινγκ ρουμς.
Καλά κούλουμα σε όλους μας και υπόσχομαι φωτό αν δεν θαφτώ πουθενά απ΄ τα χιόνια.
Η Δήμητρα
Πριν από 5 ημέρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου