Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Εκκαθαρίσεις



Σήμερα το βράδυ έχει εκκαθάριση ψυγείου.
Κάτι γιαούρτια, κάτι γάλατα, κάτι τυριά, κάτι χρυσόχαρτα... ούτε ξέρω τι θα τα κάνω και με τι συνδιασμό θα τα φάω.

Χτες είχε εκκαθάριση facebook.
Κάτι συνάδελφοι, κάτι άλλοι συλλέκτες φίλων, τέλος! Και έπεται συνέχεια.
Αλλωστε, ο σωστός ο φίλος (έστω και απλός γνωστός), παίρνει ένα τηλέφωνο που και που και δεν παίρνει μάτι μόνο τις φωτογραφίες μου και κάνει poke όταν βαριέται στο γραφείο.
Ούστ!
Αν δεν κράταγα επαφή με κάτι παιδιά από επαρχία, θα το είχα φάει λάχανο το βρωμο-fb.

Τις προάλλες πάλι, έκανα εκκαθάριση βιβλιοθήκης.
Παλιά βιβλία, παλιά παιχνίδια για το pc, κάτι δώρα που ποτέ δεν άνοιξα, όλα πακεταρίστηκαν για το καραβάνι αλληλεγγύης, αλλά πετάχτηκαν κι όλας κάτι κουτιά με γκομενικές κάρτες και σαχλαμαρίτσες από το απότερο παρελθόν, μπομπονιέρες από γάμους και βαφτίσια, ότι να 'ναι...

Πριν κάνα μήνα ξεφόρτωσα στην ανακύκλωση συσκευών ότι άχρηστο σκουπίδι βρήκα σπίτι μου αλλά και στου κοριτσιού. (που δεν πάει καθόλου πίσω, σας πληροφορώ!)
Καμμένα βίντεο από κατάρες, ακουστικά σπασμένα, joysticks, πληκτρολόγια, ποντίκια, τηλεκοντρόλ, ηχεία, κάτι κουτιά με λαμπάκια και σκόνες, όξω όλα γαμώ τον καπιταλισμό μου.

Τον χειμώνα είχα κάνει εκκαθάριση ντουλάπας. Οτι ρούχο είχα φυλαγμένο από την 3η γυμνασίου και μετά, έφυγε είτε στα σκουπίδια, είτε σε ανταλλαγή που κάνουμε μεταξύ της παρέας, είτε κατέληξε σε ανθρώπους όντως δεν είχαν να αγοράσουν. Ετσι πήρα κι εγώ μερικά από άλλους.
Παλαιότερα τα αφήναμε οικογενειακώς στην εκκλησία μέχρι που είδαμε τον παπά να δίνει εντολή στον διάκο να πάει την τεράστια μαύρη σακούλα με ρούχα που άφησα στα σκαλιά τους, στα σκουπίδια. Οπου και τα πήγε. Από εκεί τα μάζεψαν δυο οικογένειες μεταναστών - ευτυχώς.
Στον έρανο πρώτοι είναι, στα άλλα όμως ελληνάρες... Σκατοπαπαδαριό.

Στην εταιρία τέλος, φρόντισα και εγκατέστησα κάδους συλλογής μπαταριών της ΑΦΗΣ, που είναι τσάμπα και δεν έμπλεξα με εγκρίσεις και λοιπές παπαριές.Με ένα τηλέφωνο και ένα mail τα φέρανε στην πόρτα μας και θα τα συλλέξουν όταν τους ειδοποιήσουμε ότι γέμισαν.
Του δικού μου κτιρίου έφτασε στη μέση μέσα σε 15 μέρες. Στο άλλο κτίριο δεν ξέρω.
Επίσης έστειλα για ανακύκλωση ενάμιση φορτηγό (από τα μεγάλα) με παλιά pc, οθόνες, κάθε λογής εταιρικό σκατολοίδι. Αδειασε μια αποθήκη 35 τετραγωνικά λέμε!

Αυτά.

Τι μάθαμε σήμερα;
Χαρίστε / ανακυκλώστε τα παλιά σας πράματα και κάντε χώρο για καινούργια.

Για ανακύκλωση οικιακών απορριμάτων στους μπλέ κάδους δεν έκανα νύξη, γιατί ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΙ ΟΛΑΣ!!!

Το νου σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: