Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Μπακαλιάρος με κάπαρη.


Πήρες μπακαλιάρο κατέψ.
(πάρε και φρέσκο αν θες, αλλά να είναι ελληνικός οπότε θα τον αγοράσεις Ιούνιο που είναι η εποχή του Μπακαλιάρου)
Αυτό το χωρίς κεφάλι και ουρά, μέσα σε σελοφάν και σε διχτάκι δύο δύο, το καθαρισμένο.
Το βάζεις όπως είναι παγωμένο στο πυρέξ. ( βγάζεις το σελοφάν, ναι; )
Γύρω γύρω απλώνεις φέτες φρέσκια ντομάτα.
Για μισό κιλό μπακαλιάρο, βάζεις 3 ντομάτες.

Τα αλοίφεις όλα με χοντρό αλάτι 4 πρέζες, το λιγότερο ελαιόλαδο που μπορείς να βάλεις, και πολύ κάπαρη. Πάρα πολύ. Αν βρεις και καμιά νησιώτικη στο κρασόξυδο και όχι αυτές τις βλακείες τις τυποποιημένες ακόμα καλύτερα.
Στίβεις και μισό λεμόνι.

Το βάζεις στο γκριλ στο 250+ για μισή ώρα, μετά το γυρνάς για άλλα 10' από την άλλη και είσαι έτοιμος.

Σερβίρεις με τις ντομάτες, λαδολέμονο και πριν τον ανοίξεις του κόβεις τα αγκάθια της ράχης για να μην τα φτύνεις μετά όπως εγώ.

Συνολικά σου πήρε 45 λεπτά.

Τώρα το συνοδέυεις με μια καλή κρύα ρετσίνα, όπως "Το δάκρυ του Πεύκου" για να αρχίσουν τα χειροκροτήματα και οι λιποθυμίες στο τραπέζι.

Υ.Γ Αμα είσαι μάΝγκας, έβαλες κάτω από το ψάρι, λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες.

Προσοχή: μην αρχίσετε τις βλακείες με τους μαϊντανούς και τα δεντρολίβανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: