Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Υδροχόοι


Αρχίσανε τα γλέντια: Γενέθλια του Νίκου σήμερα, προχτές ήταν άλλων δύο παλιών φίλων της Εφης και του Γιώργου, έρχονται και τα δικά μου την ίδια μέρα με του Γιάννη και την ίδια μέρα αλλά και χρονιά με του Γιώργου, και στη συνέχεια του αδερφού μου και μετά του πατέρα μου.

Ε, μετά αλλάζει το ζώδιο και δεν μας νοιάζει τόσο.

Να μας χαιρόμαστε, να μας χαίρονται, να τους χαιρόμαστε κι εμείς. Κι αυτούς κι όσους μπορούμε.


Βρόχα, χαλάζι, αέρας και τούμπαλιν σήμερα.
Ημουν σε ένα φανάρι και περνάγαν κάτι σύννεφα από τον ουρανό, τόσο γρήγορα, τόσο μεγάλα, τόσο χαμηλά και τόσο συμπαγή, που νόμιζα ότι κινούμουν εγώ και όχι αυτά, προκαλώντας μου καραβίσια ζάλη και κάνοντας με να πιέζω ασυναίσθητα δυνατότερα το πετάλ του φρένου.

Ψώνια σουπερμαρκετικά, τρέξιμο στο στάδιο υπό ανεμοβρόχι και λίμνες στο στίβο, μπανάκι, μακαρονάδα ολικής με γαλοπούλα και κάτι μανιταρομάρουλα που ήταν σε χειμερία νάρκη στο ψυγείο.Η γαλοπούλα ήταν πείραμα κονσέρβα Λιντλ - δεν θα το ξανακάνω, ταπεινά εκκλιπαρώ γονυπετής για συγχώρεση.

Πάρε μανιτάρια κεσεδάκι, κι έτσι ωμά όπως είναι -και ποτέ μην τα πλένεις- κόφτα στη μέση ή στα 3-4 όχι πιο ψιλά, ρίχτους μια γερή (βαλσαμική αν έχεις) ξυδιά και δυο πρέζες χοντρό αλάτι, ανακάτεψε τα με κομμένο μαρούλι και ελαιόλαδο, καμιά λιαστή ντομάτα καμιά ελιά και καμιά κάπαρη, άστα να κάτσουν κάνα μισάωρο για να μαλακώσουν και έτοιμη η σαλάτα.


Που είναι το λεωφορειάκι μου;;;
Ενώ οι Δανοί τα διαφημίζουν με τέτοια βίντεα, εμείς τα κλειδώνουμε για να πάθουμε στερητικό σύνδρομο.
Νταξ' δεν είναι τόσο απλό, αλλά το βίντεο είναι ωραίο.

4 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Άμα θες να ξες, μια εποχή το 12 (που πάει Τούμπα) ήταν πιο ερωτικό άρα και πιο κουλ από τα Δανέζικα: είχα πετύχει εισπράκτορα (ναι, για τόσο παλιά λέμε) με προφυλακτικό στο δάχτυλο ώστε να ξεχωρίζει ευκολότερα τα εισιτήρια μεταξύ τους.

Chocorello είπε...

χαχαχαχαχαχα ακριβώς αυτό ήθελα να ξέρω!!!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Φέρτε τους Οινοχόους κι αφήστε τους Υδροχόους στην ησυχία τους.
Έτη πολλά!

Chocorello είπε...

και δημιουργικα να προσθέσω.

Φόρτωσα κρασά Λιντλ φέτος. Το Ξινόμαυρο ήταν άφαντο αλλά οι φήμες και για τα υπόλοιπα είναι εξίσου καλές (για 2μιση έουρος πάντα). Ιδωμεν...