Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ασούμε


Ασούμε ότι σήμερα είχες λίγο καλύτερη διάθεση, οπότε έκανες επιτέλους μπάνιο, ξυρίστηκες, έπλυνες τέσσερις νεροχύτες πιάτα και κάτι ταψιά, μάζεψες την απολιθωμένη μπουγάδα, άλλαξες τις γάζες στο κομμένο δάχτυλο το οποίο φαίνεται να κόλλησε καλά, πλήρωσες ότι λογαριασμούς ανέβαλες τόσο καιρό, πήρες όσα τηλέφωνα ανέβαλες επίσης, σε πήρανε και κάτι άλλα συμπτωματικά (για τις συμπτωματικές συμπτώσεις μπορώ να σου γράφω σελίδες επί σελίδων - μην ανησυχείς όμως, όχι σήμερα), κανόνισες κάτι σεμινάρια, έφαγες φακές κατέψ. και μισή ρέγγα, έκανες και μια μαρουλοτονοσαλάτα για βράδυ, έπαιξες κάνα δίωρο Crysis3 κι έκατσες τελικά μπροστά στο μπλογκ, πριν μετακινηθείς στον καναπέ.

Πας στο φολντερ με τις φωτογραφίες που σου αρέσουν κι ανεβάζεις μία.


Ασούμε αυτή.
Τη διαλέγεις από τα χρώματα αρχικά αλλά μετά θυμάσαι πόσες και πόσες φορές ταλαιπώρησες τον εαυτό σου και τους γύρω σου με υποθετικά σενάρια, με ανυπόστατες θεωρίες, με αβάσιμες ανησυχίες, χωρίς -τελικά- πραγματικό λόγο.

Χμμμ... θυμάσαι στα γρήγορα μερικές δεκάδες τέτοια περιστατικά - που μάλιστα είχαν όλα αίσιο τέλος - και αλλάζεις θέμα γιατί δε σε παίρνει.

Αλλη:



Μάλιστα...
Θυμήθηκες μόλις ότι έχεις μπει στον πέμπτο μήνα ανεργίας. Απολύθηκες Οκτώβρη μήνα με 38 μέρες υπόλοιπο αδείας. Εχεις απορρίψει ήδη μία δουλειά και όσο θες να ξεκουραστείς άλλο τόσο δε θες. Η αλήθεια είναι κρυμμένη κάπου αλλού και θα τη ψάξεις άλλη φορά. 

Αλλη:

Θυμάσαι τη θεωρία με τις τελίτσες, σκέφτεσαι πόσες και πόσες φορές έχει επιβεβαιωθεί στο παρελθόν. Γιατί όχι και τώρα;

Και μετά, ρίχνεις μια ματιά στον καναπέ, άλλη μία στο χαρτάκι με τις αυριανές δουλειές, ποστάρεις και μια μουσική να κλείσει τη μέρα και πατάς 'Δημοσίευση'.


3 σχόλια:

M είπε...

Να'ξερες πόσο το πιστεύω! Υποθετικά σενάρια που σε τρομοκρατούν και σε ακινητοποιούν κι όμως, παρότι δεν ξέρω να σου πω γιατί, τελικά, πάντα κάπως προχωράς.

Πολύ όμορφο Τσόκο!

Keep it that way :-)

Πριν λίγο διάβαζα αυτό, του Μανόλη Αναγνωστάκη:

Τὸ ἔχετε τὸ πρόβλημα σκεφτεῖ
Πιστεύω ἀσφαλῶς πὼς σᾶς βασάνισε
Τὰ πάντα βασανίζουν στὴ ζωὴ
Παιδιὰ γυναῖκες ἔντομα
Βλαβερὰ φυτὰ χαμένες ὦρες
Δύσκολα πάθη χαλασμένα δόντια
Μέτρια φίλμς. Κι αὐτὸ σᾶς βασάνισε ἀσφαλῶς.
Μιλᾶτε ὑπεύθυνα λοιπόν. Ἔστω μὲ ναὶ ἢ ὄχι.
Σὲ σᾶς ἀνήκει ἡ ἀπόφαση.

Αν σου φανεί άσχετο, μην πληγώσεις τα αισθήματά μου. Είμαι ευαισθητούλα. Κάνε πως κατάλαβες :-)

angie philosopher είπε...

Ξεκόλλα, αν ήσουν γυναίκα θα σου έλεγα ότι περιμένεις "τα γνωστά". Επειδή δεν είσαι, απλά μην παίρνεις πολύ σοβαρά την έλλειψη σερετονίνης!
Η ζωή είναι γαμάτη και το ξέρεις και το ξέρω, έστω κι αν στιγμές υποφέρεις κι υποφέρω! Η ευτυχία είναι η πιο σοφή επιλογή, ιδίως στις δύσκολες στιγμές! Tip:Να έχεις κοντά σου ανθρώπους που το γνωρίζουν και φροντίζουν να στο υπενθυμίζουν, όταν το χρειάζεσαι.

Chocorello είπε...

Απάντησα δυο τρεις φορές και στις δυο σας κορίτσα, αλλά από την πολλή έλλειψη σήματος στο νησί δεν έφτασε η απάντηση τελικά.

Ελεγα λοιπόν ότι αφ' ενός δεν ήταν άσχετο Μ, αν και είμαι λίγο βλάχος με τα ποίηματα εκτός αν τα γράφω εγώ (καταλαβαίνεις) και αφ εταίρου F, όντως είχα περίοδο (δεν είναι κακό που και που νομίζω) και πολύ ωραίο το τιπ επίσης, άλλα θέλει τον τρόπο του.

Αυτά.
Φουλ σήμα η Αθήνα, ε;