Τις προάλες εκεί που ήμουν στον μανάβη, βλέπω κάτι ωραίες παχιές κατακόκκινες πιπεριές Φλωρίνης.
Ετσι γιαλιστερές όπως ήταν τις λιμπίστικα και πήρα μία για να κάνω κάνα πείραμα.
Την καθάρισα λοιπόν, την έκοψα μπουκιές, την έβαλα στο τηγάνι με νερό και αλάτι να ψιλοβράσει για κάνα 10λεπτο (δεν την ξεφλούδισα, αλλά την επόμενη φορά θα το κάνω) και μετά, αφού δυνάμωσα το μάτι, έβαλα στο κέντρο του τηγανιού μία κουταλιά αγελαδινό βούτηρο γάλακτος, και αποπάνω μία ωραία χοιρινή μπριζόλα, με τη ριγανη, το πιπέρι της και - πάντα - χοντρό αλάτι.
Δυο λεπτά απο κάθε πλευρά και μετά χαμηλώνω για άλλα 10' ανακατεύοντας με τις πιπεριές.
Εσβησα με μπόλικο λεμόνι και σέρβιρα αμέσως.
Απίστευτη γεύση!!!
Γλυκό της πιπεριάς - ξυνό του λεμονιού - άρωμα του βούτυρου - αλμυρό του θαλασσινού αλατιού - ψημένο κρέας με τα λιπάκια του -ρίγανη μαζεμένη από την Ηπειρο και μια ντομάτα στο πλάι, κομμένη στα 6 με ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγο κάπαρη από την Ανδρο.
Κι ακόμα μία
Πριν από 4 εβδομάδες
1 σχόλιο:
τώρα δλδ αυτό είναι υγιεινό για άτομα της ηλικίας μας? χιχιχιχιχιχ
Δημοσίευση σχολίου