Καλοκαιρινότατο γλυκάκι στο άψε σβήσε.
Εχει κάνει θραύση και είναι καρατσεκαρισμένο.
Το ποστάρω όπως ακριβώς το έστειλα και σε μία φίλη.
Τσακίζεις ένα κουτι μπισκότα μιράντα στο μπλεντερ.
τα κάνεις πούδρα λέμε. τα ανακατεύεις με λίγο λιωμένο βουτηρο.
λίίίίγο... ίσα να δέσει.
Οπως είναι ζεστό το απλώνεις σε κάτι στεγανό (πυρέξ, ταψί, κουτί) και το πατικώνεις με ένα κουτάλι.
Το αφήνεις στην άκρη - μακρυα από το χαμό (όχι ψυγειο απαραίτητα, αλλα είναι καλή κρυψώνα)
Πάιρνεις τέσσερα λεμόνια. Για λόγους ηθικούς ας μην είναι Χιλής. Η αν είναι, πες ότι είναι λεμόνια απο το λεμονόδασος του Πόρου ή για τους ψαγμένους από τον Κάμπο της Χίου.
Δίνει κύρος πάντα...
Τα ξύνεις (στο ξύστη) και κρατάς το ξύσμα (του ξύστη) αλλά και τα λεμόνια.
Ψιλοκομμένο, ναι;
Παίρνεις ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα, εκείνο το ωραίο.
το βάζεις σε μεγάλο μπολ.
Το ξαναβγάζεις, το ανοίγεις και χύνεις μόνο το γάλα στο μπολ. Κρατάς το κουτί.
ρίχνεις μέσα ένα γιαούρτι, (αγελαδίτσα ιζ φάϊν) και ανακατεύεις λίγο
Ρίχνεις και το ξύσμα και ξανανακατεύεις.
Στο άδειο κουτί του ζαχαρούχου, ρίξε καυτό νερο κι ένα φακελάκι ζελατίνη.
τα ανακατεύεις καλά. πολύ καλά...
Ριχτο κι αυτό μέσα στο μπολ.
ανακατεύεις καλά τώρα.
Τώρα ρίξε και το χυμό από τα 4 λεμόνια.
ξανανακατεύεις.
Μαρέγκα??? που ειναι η μαρέγκα?
Πήρες δύο αυγά (χωριάτικα από την Κα Κική - μην τα ξαναλέμε), κράτησες τα ασπράδια, τα χτύπησες στο μπλέντερ ανελέητα, μεχρι να πήξει η μαρέγκα και τα έριξες κι αυτά μέσα, αλλά δεν το θυμάσαι. Ούτε οτι ανακάτεψες ξανά..
Αρα έχουμε:
τη βάση κάπου,
ένα μπολ με ζαχαρούχο γάλα, τη μαρέγκα, το λεμονοχυμό, το ξύσμα του, το γιαουρτι και τη λειωμένη ζελατίνη, που τα ανακατέψαμε καλά και έγινε ένας υγρός κίτρινος πελτές, ο οποίος θα πήξει.
τώρα το χύνεις πάνω στη βάση και το βάζεις στο ψυγείο...
για ντεκόρ θα σε γελάσω.
Ειδα κάπου μαρεγκακια μικρά απο πάνω, αλλά τότε το βάζεις 3' στο γκριλ για να ροδίσουν για το εφφέ.
εγώ δοκίμασα σαντιγύ = έτσι κι έτσι.
σαντιγύ με καφέ = μπούρδα
φράουλες = ωραίο και πάει πολύ, αλλα χαλάνε σε μια μέρα. θέλει κόλπο.
Ισως κάνα πορτοκάλι σε πολύ ψιλές φέτες....
Το σημαντικότερο: βάλε κάποιον άλλο να ξύσει τα λεμόνια.....
Κι ακόμα μία
Πριν από 4 εβδομάδες
4 σχόλια:
σημείωσις!
πρόσεξε να μην ξύσεις λεμόνια που είναι γυαλιστερά, τα αλείφουν με κερί για να δείχνουν όμορφα και να διατηρούνται περισσότερο. Καλύτερα όταν χρησιμοποιούμε το ξύσμα να προτιμούμε βιολογικά εσπεριδοειδή!
:-)
lol toso glafyrh h perigrafh leme. lol k pali lol.mono pu oi analogies gia thn lemonokrema thn kanoun polyyyyy nostimh alla poly...poly se posothta, me apotelesma na mhn phzei me thn kamiiiiia omws. en telei, dhmiourgh8hkan dyo mpolakia me lemonokrema sa mouche k h lemonpie egine leptoula me trimmeno mpiskotaki apo panw sa milfeuille gia na phjei. :// parallagh,alla o monos tropos na sw8ei. Yam yam! ty 4 the recipe btw.
p.s. Den h8ele KANEIS na jisei ta lemonia..kt jerane. booof!
χαχαχα
χαίρομαι....
κάτι δεν πήγε καλά με τη ζελατίνα πάντως γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να πήξει...
:-)
ohhh! sofh parathrhsh. ki anarwth8hka..to fakelaki mesa eixe 6 zelatines..poses na 8elei? guess what..mono 1 vouthje sth lemon pie! etsi ejhgountai ola loipon.
thanx again. next time,8a einai 4 sure lemonpie ala chocorello :P
Δημοσίευση σχολίου