Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

MAD 4 Bands.

http://mad4bands.wordpress.com/

MAD4BANDS

Mad4Bands - Όλη η αλήθεια

Δημοσιεύθηκε στο Uncategorized by mad4bands στο Φεβρουαρίου 17th, 2009

Αυτό το άρθρο ολοκληρώθηκε μετά από πολύ κόπο, έρευνα και προσπάθεια. Είναι δεν είναι στα άμεσα ενδιαφέροντα σας το συγκεκριμένο θέμα, θα πρότεινα να το διαβάσετε για να θυμηθείτε, ή να καταλάβετε, ότι στη χώρα που ζείτε κυβερνάει η κουτοπονηριά, η διαφθορά και η αδιαφορία.

Τι είναι το MAD4BANDS;

__1229355509

Το MAD4BANDS είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός μουσικών συγκροτημάτων τον οποίο διοργανώνει το MAD TV και του οποίου τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσω online ψηφοφορίας και μιας κριτικής επιτροπής. Το έπαθλο είναι 5.000 ευρώ για την παραγωγή δίσκου από δισκογραφική εταιρία και τα συγκροτήματα που συμμετέχουν, πολλά. Αναλυτικές πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.mad.tv/microsites/mad4bands/08/terms.php

Κάθε ψηφοφόρος, σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού, έχει το δικαίωμα μιας ψήφου κάθε 12 ώρες.
Μέρος πήρα και εγώ με τη μπάντα μου.


Εισαγωγή

Κανένα σύστημα online ψηφοφορίας με τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορεί να θεωρηθεί απολύτως έμπιστο. Ξέραμε, ανάμεσα σε πολλούς άλλους που μετείχαν στο διαγωνισμό, πως υπήρχε η πιθανότητα κάποιοι να κλέψουν. Παρ’ όλα αυτά, εμπιστευτήκαμε το όνομα του MAD, και τον εγκέφαλο του administrator της σελίδας του διαγωνισμού, με το σκεπτικό ότι εάν κάποιοι έκλεβαν, υπάρχουν πάρα πολλές και απλές μέθοδοι για να πιαστούν σαν τα ποντίκια στη φάκα.

Γνώριζα και τον ακριβή τρόπο με τον οποίο κάποιος θα μπορούσε να κλέψει στο διαγωνισμό (τον εξηγώ παρακάτω με λεπτομέρειες), αλλά ξέρετε κάτι; Στην αρχή πίστεψα στην ηθική, η έστω στο φόβο που θα κυριαρχούσε στο μυαλό όσων ήξεραν αυτά που ήξερα και εγώ.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος να δώσουμε ένα μεγάλο, τίμιο αγώνα- να αφιερώσουμε δηλαδή αυτές τις εβδομάδες διαφημίζοντας τη μουσική μας και ζητώντας την υποστήριξη του κόσμου, με όποιο τρόπο και μέσο είχαμε στη διάθεσή μας. Ο αγώνας μας όμως- εμάς των συγκροτημάτων που παλέψαμε δίκαια, και εσάς που αφιερώσατε το χρόνο σας να μας ψηφίζετε και να το διαδίδετε σε φίλους και γνωστούς, μηδενίστηκε, ρεζιλεύτηκε και εξευτελίστηκε από ορισμένες ομάδες ατόμων που θεώρησαν τους εαυτούς τους κάτι τόσο ξεχωριστό και πανούργο, που έπεισαν τους εαυτούς τους πως θα κερδίσουν το διαγωνισμό κλέβοντας. Δυστυχώς για εκείνους, μόνο πανούργοι δεν αποδείχτηκαν.


Η αφορμή

watt
(Οι 7.000 Watt περνάνε πρώτοι στην κατάταξη, ένα εικοσιτετράωρο μετά την είσοδό τους στο διαγωνισμό.)

Έχετε υπόψιν σας ότι οι συμμετοχές για το διαγωνισμό άρχισαν να υποβάλλονται από τα συγκροτήματα από της 11 Δεκεμβρίου του 2008. Για να σας προθερμάνω, σας επισημαίνω πως ανάμεσα στα συγκροτήματα που αποδείχθηκε ότι έκλεψαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, τα πιο πολλά μπορούσαν να δεχθούν ψήφους από τις αρχές Ιανουαρίου του 2009.

Το “ως εδώ και μη παρέκει” του διαγωνισμού για εμένα και για πολλούς άλλους που μοιράζονται τις ίδιες υποψίες, δώθηκε από το συγκρότημα ‘7.000 Watt‘ στις 5 Φεβρουαρίου του 2009, λίγες ημέρες αφού πρωτοεμφανίσθηκε η λίστα του TOP 5 στη σελίδα του MAD4BANDS. Το εν λόγω συγκρότημα κατάφερε να περάσει πρώτο στο διαγωνισμό σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τη συμμετοχή του (4/2/09-5/2/09). Λίγο ύποπτο, αν σκεφτεί κανείς πως για κάθε ψηφοφόρο αντιστοιχεί ένας ψήφος το 12άωρο, και τα υπόλοιπα συγκροτήματα κέρδιζαν ψήφους σε καθημερινή βάση, για ολόκληρες εβδομάδες.

(Screenshot από τα updates στο fan page των 7.000 Watt στο Facebook)
(Screenshot από τα updates στο fan page των 7.000 Watt στο Facebook)

Το MAD ειδοποιήθηκε άμεσα τηλεφωνικώς για να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό. Η απάντηση της “υπεύθυνης” ήταν πως:

α) Δε γίνεται να κλέψεις στο διαγωνισμό, αφού ακόμη και η ίδια δοκίμασε να ψηφίσει πολλές φορές από το pc της μα δε την άφηνε!

β) Κανείς παρά μόνο ο administrator της σελίδας δε γνωρίζει τον αριθμό ψήφων, χωρίς να διευκρινιστεί το γιατί.

γ) Μάλλον οι 7.000 Watt έχουν πολλούς, μα πάρα πολλούς φίλους.

Έτσι, αποφάσισα και ‘γω να μάθω πόσους.

Οι αποδείξεις.

Πείραμα 1ο:

Μία ημέρα μετά, με τους 7.000 Watt να κρατάνε σταθερά την πρώτη θέση στο διαγωνισμό, αποφάσισα να μετρήσω μόνος μου τον αριθμό ψήφων που ένα συγκρότημα χρειαζόταν για να μπει στο TOP 5 του διαγωνισμού (για τον απλό λόγο ότι το ίδιο το MAD δεν είχε ιδέα). Έτσι, ένα λιγότερο δημοφιλές συγκρότημα, οι Reckless Fill, βρέθηκε μέσα σε λίγες μόνο ώρες στο νούμερο 4 της κατάταξης (ο ακριβής τρόπος που ψήφισα περιγράφεται στο τέλος του άρθρου).

Πόσες ψήφοι χρειάστηκαν για να επιτευχθεί αυτό; Πάνω από 25.000.

25 χιλιάδες ψήφοι για την τέταρτη θέση; Ξέρετε τη σημαίνει αυτό κυρίες και κύριοι; Ότι μέσα σε 24 ώρες, οι 7.000 Watt που βρέθηκαν στην πρώτη, και όχι τέταρτη θέση, κατάφεραν να μαζέψουν κάτι παραπάνω από το μισό κοινό που πήγε να δει τη Madonna στο Ο.Α.Κ.Α. για να τους ψηφίσει.

Βέβαια, μην ξεχνάτε ότι το εν λόγω συγκρότημα είναι από την όμορφη, και πελώρια σε έκταση και πληθυσμό, Ρόδο. Επειδή όμως η έκταση της αγανάκτησης και του εκνευρισμού μου έτυχε να είναι μεγαλύτερη, η έρευνά μου για αποδείξεις δεν έλαβε τέλος εκεί.

Πείραμα 2ο:

Η ενοχή των 7.000 Watt και των υπολοίπων συγκροτημάτων του TOP 5, στο δικό μου το μυαλό, ήταν βέβαιη. Τα υπόλοιπα συγκροτήματα του διαγωνισμού σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται σε επικοινωνία πετώντας “σπόντες” για τη στημένη φύση του. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να αποδείξω σε όλους (συγκροτήματα, MAD και κοινό) πως ο καθένας μπορεί να κλέψει, πως το MAD δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα για να αποτρέψει μια τέτοια κίνηση, και πως τα συγκροτήματα στην κορυφή είχαν το θράσος να το εκμεταλλευτούν με τον πιο άθλιο, απροκάλυπτο και προπαντός βλακώδη τρόπο. Εάν κατάφερνα να κάνω το προφανές, αδιαμφισβήτητο, τότε υπέθεσα πως τα δεδομένα στο διαγωνισμό θα άλλαζαν και πως το MAD θα προστάτευε επιτέλους όσους τόσο καιρό, με απόλυτη ευθύνη του, αδίκησε με την ανικανότητα και την αδιαφορία που επέδειξε.

Φάση 1η:

Ο τρόπος για να το αποδείξω μου φανερώθηκε μόνος του, και το όνομα αυτού: StonedThugs, ένα hip hop συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ αναγκάστηκα να γίνω λιγάκι κακός, αλλά αν δεν ήταν τα παιδιά, τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε αποκαλυφθεί, οπότε τα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και ελπίζω να με συγχωρέσουν. Δε μπορώ να μπω σε πολλές λεπτομέρειες για τους λόγους που επέλεξα το εν λόγω σχήμα, πέρα από το γεγονός ότι είναι πιτσιρικάδες. Μπορείτε να τους ακούσετε εδώ: http://www.mad.tv/microsites/mad4bands/08/band.php?bandid=35938

Οι StonedThugs λοιπόν, ως νέοι 7.000 Watt, βρέθηκαν στο νούμερο 1 του TOP 5, σε κάτι λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, στις 9/2/09 γύρω στις 3 π.μ.


thugs11

Οι μεγάλοι και τρανοί 7.000 Watt είχαν πέσει στη δεύτερη θέση! Το κωμικοτραγικό της ιστορίας; Χρησιμοποιούσα 5 ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ψήφιζαν αυτόματα, και οι StonedThugs κέρδιζαν 7-8 ψήφους το ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. Μόλις λοιπόν οι 7.000 Watt είδαν πως για πρώτη φορά δεν ήταν το νούμερο 1, έβαλαν τα δυνατά τους. Αυτό που ακολούθησε ήταν γελοίο. Τα δύο συγκροτήματα αντάλλασσαν συνεχώς θέσεις στην κατάταξη, για ώρες ολόκληρες. Μόνο που ήταν περασμένες 4 τα χαράματα, ξημέρωμα Τρίτης. Το συγκρότημα από τη Ρόδο έσκαψε μόνο του τον ίδιο του το λάκκο.


Φάση 2η:

Εστάλη ανώνυμο e-mail στο MAD. Τους εξήγησα πως εγώ ήμουν υπεύθυνος για την άνοδο των StonedThugs στο νούμερο ένα και πως είχε έρθει επιτέλους ο καιρός να παραδεχθούν πως το σύστημα ασφαλείας της ψηφοφορίας τους ήταν, στην ουσία, ανύπαρκτο. Απαίτησα να παγώσει ο διαγωνισμός, να δούνε τις ψήφους και τη συχνότητα με την οποία έπεφταν, ούτως ώστε να καταλάβουν πια συγκροτήματα είχαν κλέψει. Έπειτα, να παραταθεί ο διαγωνισμός, να μηδενιστούν οι ψήφοι και να αλλάξει ο τρόπος ψηφοφορίας σε κάτι ασφαλέστερο (όπως ένα sms ανά κινητό, με κάποια μικρή χρέωση) για να αποδοθεί κάποιου είδους δικαιοσύνη και να μην πάνε ο κόπος τόσων συγκροτημάτων και του κόσμου που ψήφιζε με την καρδιά του, τελείως χαμένα.

Έπειτα, περίμενα.

Φάση 3η:

Σταμάτησα να ψηφίζω τους StonedThugs και, φυσικά, οι 7.000 Watt πέρασαν πάλι πρώτοι μέσα σε λίγα λεπτά. Είχε έρθει η ώρα να ενημερώσω τα συγκροτήματα του TOP 5 με e-mail πως ξέρω πολύ καλά τι κάνουνε, και αν θέλουν να μη γίνουν ρεζίλι στον κόσμο, καλό θα ήταν να σταματήσουν. Επειδή όπως έχετε καταλάβει τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στους 7.000 Watt, τα υπόλοιπα συγκροτήματα έλαβαν το e-mail μια μέρα αργότερα από αυτούς. Το αποτέλεσμα αυτού: οι φίλοι μας από τη Ρόδο, για πρώτη φορά χωρίς τη δική μου άμεση μεσολάβηση, έπεσαν στη δεύτερη θέση του διαγωνισμού μέσα σε λίγες ώρες. Το μήνυμα εστάλη έπειτα και στα υπόλοιπα συγκροτήματα και η κατάταξη του TOP 5 πάγωσε για 4 ολόκληρα εικοσιτετράωρα.

Είχα φανταστεί πως το MAD έκανε τις κινήσεις του όλο αυτό το διάστημα, διότι, τίποτα στο site του διαγωνισμού δεν είχε ανανεωθεί. Όμως έσφαλα, όπως και το ίδιο το MAD έσφαλε όταν τελικά έβγαλε την ανακοίνωση του στις 14/2/09 με τίτλο: ‘850.000 ψήφοι για το Mad4Bands Nokia Contest!’. Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ: http://www.mad.tv/section/news/36076/news/850.000+ψήφοι+για+το+Mad4Bands+Nokia+Contest!)

Επίλογος / Τελικές Σκέψεις / Εκδίκηση:

Αυτή είναι η ιστορία μέχρι σήμερα. Το MAD ξέρει (και ήξερε πολύ πριν τους ενημερώσω εγώ) πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά ποντάρει στο ενδεχόμενο να είμαστε όλοι ηλίθιοι, συγκροτήματα και κοινό, ή στο ότι κανείς δε θα καθόταν να ασχοληθεί με το θέμα για να πάρει την έκταση που πήρε τώρα (κρίμα που ο τζόγος είναι επικίνδυνη συνήθεια). Τα συγκροτήματα που κλέβουν στο διαγωνισμό, θεώρησαν επίσης τα ίδια πράγματα, εκμεταλλευόμενα και την απόλυτη ανικανότητα του συστήματος ψηφοφορίας του MAD.

Από την αρχή είπα πως θα πολεμήσω αυτή την αδικία και δε θα γίνω ένας από αυτούς, ελπίζω με όλη αυτή την προσπάθεια μου κάτι να αλλάξει, αλλά επειδή σε αυτό το στάδιο με έχει κυριεύσει η απελπισία και απαισιοδοξία, εξαρτάται από εσάς. Διαδώστε το, και μην το ξεχάσετε. Οι ένοχοι μπορεί να βρουν τρόπους να θάψουν η να δικαιολογήσουν τα πάντα, αυτό είναι από τα βασικά τους ταλέντα και χαρακτηρίζει την άθλια φύση τους.

Όσο για τα συγκροτήματα που έκλεψαν στο διαγωνισμό (7.000 Watt, Deirme, NorthmaN κ.α.) θα σας έλεγα τι είδους βραβείο σας αξίζει αλλά με εμποδίζει η σοβαρή φύση του άρθρου. Καλύτερα να σας τα πουν αυτοί οι οποίοι πίστεψαν σε εσάς, ήρθαν στις συναυλίες σας, και σας υποστήριξαν στο διαγωνισμό (αν και δε χρειάστηκε ποτέ).

Οι οδηγίες με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας να κλέψει στην ψηφοφορία του MAD4BANDS όπως οι “ήρωες” που προαναφέραμε θα δημοσιευθούν σε αυτή τη σελίδα πριν τη λήξη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού. Είναι η τελευταία ευκαιρία του MAD να κάνει αυτό που έπρεπε να’ χει κάνει εδώ και καιρό- τη δουλειά του.δείτε και μερικά σχόλια...


τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: