Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Από τις πιο δύσκολες φωτογραφίες...

... λένε ότι είναι αυτή που τράβηξε ο Thierry Legault, μία μερικής έκλειψης ηλίου.

Αριστερά βλέπετε τη Σελήνη που μπαίνει μπροστά από τον ήλιο, και λίγο πιο πάνω από το κέντρο, βλέπετε ένα μυγάκι.Το οποίο μυγάκι δεν είναι παρά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που περνούσε από εκεί και φυσικά όχι τυχαία, αφού ο Τέρης κυριολεκτικά φύλαγε καραούλι για να τον πετύχει και είχε χρόνο μόνο μισού δευτερολέπτου.Περισσότερα θα διαβάσεις εδώ.
 
Εκεί θα βρεις λινκ και για την παρακάτω φωτογραφία, όπου ο ISS (ο σταθμός που λέγαμε) περνάει μπροστά από το Φεγγάρι. (λίγο πιο εύκολη αυτή)


Νάτος:
Ολα αυτά βέβαια, εμένα του καχύποπτου Ελληνάρα που ξέρει καλύτερα από όλους, μου κάνουν σε φωτοσοπιά (φυσικά), γιατί έτσι είναι εύκολο να φωτογραφίσεις ακόμα και ένα ποδήλατο με ένα παιδάκι και ένα κουκουλοφόρο χαζό νάνο στο καλάθι, να περνάει μπροστά απ' το φεγγάρι!
Αλλά δεν μπορεί να έχω πάντα δίκιο, οπότε από τα παραπάνω λινκς βρήκα το σάιτ του Τέρη, όπου μόνο εξωγήινους πίσω από θάμνους δεν έχει τραβήξει.


Κοίτα! ISS με λεωφορείο, με το άλλο λεωφορείο, μόνο το λεωφορείο, το λεωφορείο με ένα φίλο του και τέλος το λεωφορείο με το Hubble.


Σε κλείνω τώρα για να μην γράφει, όχι με αυτό το αεροπλάνο που τυχαία πέρναγε μπροστά από τον ήλιο (Τέρης φυσικά)

αλλά με τον ναό του Ποσειδώνα να περνάει μπροστά από το φεγγάρι, που είναι εύκολο και όποιος δεν το έχει δει, να το βάλει στη λίστα του για φέτος.
4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί ομορφιά η τελευταία εικόνα...!
Είναι ο γνωστός ναός στο Σούνιο,ε;
Απλά υπέροχη φωτογραφία.

Καλή βδομάδα.
ΑnD

Chocorello είπε...

Καλή 'βδομάδα, AnD. :-)

vick είπε...

Πολύ ωραίο post Choco.)

Chocorello είπε...

χαίρομαι vick :)