Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Φαρφάλες με γαρίδες.

Καιρό είχα να μου κάνω το τραπέζι, οπότε το Σάββατο που πέρασε κατέβηκα στην αγορά.
Πήρα διάφορα καλούδια: παστράμι, καπνιστή πλεξούδα βεροίας, κασέρι Σαμοθράκης, καπνιστό αλάτι (μεγάλη μαλακία αυτό που πήρα - έχει γεύση "καμένα σανίδια"), βοδινή γλώσσα, σηκώτια βοδινά, σηκωταριές από πουλερικά, σπαλομπριζόλες, φρέσκο γαριδάκι ψιλό, βάλσαμόχορτο, κορτεζίνες, τουρσιά, αυτά!

Τελικά, μαγείρεψα 

Φαρφάλες ολικής άλεσης με γαριδες.
(μας το πες στον τίτλο, μεγάλε)



Τσιγαρίζω ένα μεγάλο κρεμύδι με δυο σκελίδες σκόρδο. 

Ρίχνω τις - ακέφαλες πλέον - γαρίδες στο τηγάνι. Μισό κιλό περίπου. 

Σωτάρω. 
Καλά.
(στις γαρίδες είχα ρίξει καπνιστό αλάτι - είπαμε μαλακία το συγκεκριμένο - λουίζα και παστό λεμόνι που είχα κάνει το χειμώνα) 

Ζβήνω με λίγο μοσχοφίλερο και συμπληρώνω με μία κονσέρβα πομοντόρια κομένα στο χέρι, μισή κονσέρβα νερό και το αφήνω 20 λεπτά με το ρολόι.

Βράζω τα ζυμαρικά για ακριβώς όσο λέει το κουτί.

Ρίχνω τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τις φαρφάλες, ανακατεύω με δεξιόστροφους στροβιλισμούς και τ'αφήνω λίγο να απλωθούν τα αρώματα.

Σερβίρω σε πλαστικό δίσκο, φάτσα στην τηλεόραση (προκριματικά μοτο τζι-πι) 

Πίνω "Τίνα".

Κλείνω με πυρηνικά σταφύλια με κάτι ρόγες, να!



Δεν υπάρχουν σχόλια: