Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Μαγειρέματα 2010.

Μη τρομάζετε - συνταγές δεν θα γράψω.
Βάζω μόνο φωτογραφίες μερικών εκ των μαγειρεμάτων του 2010 και του 1ου της 1ης 1ου του 2011.

Τσιπουράκι, μνήμες και σπάω κούπες.

Αβάντι μαέστρο κατ' αρχάς.



 το καλύτερο σηκώτι στην πόλη, στο σημείο που ενώνει την ψαραγορά με την κρεαταγορά.

Σούπερ πετυχημένη βάση τάρτας. Πάρτε το ταψί με την κοιλότητα και μην κάνεις ηρωισμούς με το κόλπο με τα φασόλια. Δεν είσαι ο σκαρμούτσος...

 Ημιψητά ντοματίνια που μπήκαν υγρά πάνω σε μπακέτα σαν βάση για τους γαύρους που θα δεις παρακάτω. Απίστευτη μεζεδομπουκιά για ούζο, εγγυημένο μεθύσι σε 10 λεπτά. 
(και μαϊντανός φρέσκος)

Χταποδάκι  κρασοξυδάτο σούπερ διαστημικό.
 
 Ο γαύρος που τσακίζαμε....
Μέχρι να καθαριστεί δε, είναι το καλύτερο αγχολυτικό που έχω συναντήσει. (45' στο αλάτι μόνο)


Μαλακία φωτό, αλλά είναι η κρέμα της τάρτας.

 Παλαβή πίτα κι εγώ δεν ξέρω με τι.

Φύλλο δια χειρός.

Τρίγωνα κάλαντα
  
 Η τάρτα της κολάσεως.

 Ειλικρινά, δεν θυμάμαι τι είναι, ούτε τι γεύση είχε.

 Γλυκό φυρίκι. (πως το πετυχαίνω κάθερ φορά... )

Προετοιμασία μανιταρόπιτας.

 Α ναι ρε συ... τα μανιτάρια της μανιταρόπιτας είναι...

Χαλβάς.
(Οχι εσύ, ο άλλος.)

 Κρέας στη γάστρα.

 Αποτυχημένα τσουρεκοκούλουρα με πικρή γεύση.

 Στριφτή πίτα

Λεμόνι Τουρσί, από τη Συρία. Γεύση άζαξ με τριπλό αμονιαζόλ και ημερομηνία λήξης με αραβικούς αριθμούς. Πάρτο για φάρσες ή φτιάξε μόνος σου. 
Αποκλείεται να βγει χειρότερο.

Τυρί - φάση άλφα.

 Τυρί - φάση βήτα.
 Τυρί - φάση γάμα.

Τυρί - καλή φάση!
Τα μπιρμπιλόνια είναι δυόσμος.
Brownies - τι να λέμε....



  Το πρωτοχρονιάτικο ρόδι αφού έσπασε κανονικά στα πλακάκια με το αρχέγονο ξόρκι "όσα τα σπυριά τόσα τα καλά" έγινε μαρμελάδα.

Το ζυμάρι αυτό (αλέυρι και αυγά μόνο) ...

 πέρναει από τη μηχανή...

 ανοίγει...

 λεπταίνει...

 κόβεται ταλιατέλες...

 λεπταίνει και άλλο...

 και κόβεται σπαγγέτι...

μη βάλετε μεταλική αλλά ξύλινη κρεμάστρα με παχύ πηχάκι.

 Τα ρέστα κάντε τα ραβιόλια

 με ότι υπάρχει στο ψυγείο (λίγα ζουμιά όμως)

 Ταλιατέλες

Ραβιόλια

The End.

Δεν υπάρχουν σχόλια: