Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Tour de Σχινιά.


Κυριακή βράδυ.

Ολα καλά - όλα ανθηρά.
Προχτες το πρόγραμμα είχε αλλεργική βλεφαρίτιδα (δύο κολύρια και μία αλοιφή για ένα μήνα), χτες είχε φίλους, μπακαλιαράκια, γόπες, τρέξιμο και λίγο ποδήλατο.

Σήμερα ήθελα ξανά ποδήλατο, αλλά όχι άλλο χώμα κι ανηφόρες.
Τα γόνατα έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά και μετά από λίγο χαρτολαγνεία κατέληξα στις ισιάδες του Μαραθώνα.
24 χιλιόμετρα ποδήλατο λοιπόν σήμερα, σε μια ωραία προαστιακή βόλτα στον Σχινιά , στο πευκοδάσος, μέσα στο κωπηλατοδρόμιο, και περιφερειακά όλου το πάρκου.



Ακου τώρα τι λέει ο wikipediaς και θα σου πω μετά:

1) Στην περιοχή του Σχινιά διαμορφώνονται έλη τα οποία αποτελούν σημαντικό υδροβιότοπο, 
2) ενώ ακόμα υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα δάση Κουκουναριάς στην Ελλάδα (Ο Σχινιάς μαζί με το δάσος της Στροφυλιάς στην Αχαΐας και το δάσος Κουκουναριάς στην Σκιάθο είναι τα σημαντικότερα δάση Κουκουναριάς στην Ελλάδα[1]) . 
3) Λόγω της μεγάλης οικολογικής αξίας της περιοχής, η περιοχή του σήμερα χαρακτηρίζεται εθνικό πάρκο και ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.

Σειρά μου τώρα:

1) Στο σημαντικό υδροβιότοπο (=πουλιά) σήμερα είχε κυνηγούς με σκυλιά. Δυστυχώς δεν μου έκοψε να βγάλω φωτογραφία τις πινακίδες τους. Αν και δεν αποκλείεται να επιτρέπεται το κυνήγι μέσα σε εθνικό πάρκο Natura, αν είσαι πολύτεκνος, άνεργος ή συνταξιούχος. Με πιάνς;
2) Το δάσος κουκουναριάς, θα το κάψουν οι καλοκαιρινές ψησταριές - στο ορκίζομαι - και το ολυμπιακό -φυσικά- σύστημα πυρόσβεσης δεν λειτούργησε ποτέ -ξανά φυσικά. Ούτε και η αστυνόμευση / επίβλεψη του σημαντικότερου κουκουναρόδασους  που είναι σε εθνικό πάρκο που ανήκει στο Natura 2000.
3) Ολα τα παραπάνω.

Δεν γκρινάζουμε, μη μείνεις σε αυτό, κρατάμε ότι χρειαζόμαστε και συνεχίζουμε:

Γαμώ τις ποδηλατάδες λοιπόν σήμερα, γρήγορος ρυθμός, φανταστική μέρα, μια θάλασσα που σου φώναζε να βουτήξεις (δεν ακούω - πάρε το μηδέν), οι ρυθμίσεις και οι λιπάνσεις απέδωσαν ότι περίμενα, ένα κράνος να πάρω μόνο κάποια στιγμή και πάντα τέτοια.

Πολλοί ποδηλάτες στο δρόμο, παπάκια (ζώντα και πλωτά) μέσα στο κωπηλατοδρόμιο, γεράκια άνωθεν, μυγάκια έμπροσθεν και οι έγνοιες έμειναν όπισθεν.
Τα γόνατα βάρυναν μεν, αλλά οι ενδορφίνες τα απαλύνουν.

Επιστροφή νύχτα (ως είθισται), φαγητό με τους γονείς (χοντρά μαμαδίστικα μακαρόνια με κιμά), ένα ζεστό μπάνιο, διάφορες επισκευές στα κοψίματα - γδαρσίματα - χτυπήματα - τραβήγματα μου, μπουγάδα στα ποδηλατικά/τρεξιματικά, ένα αναπάντεχο δίωρο στα τηλέφωνα με το γραφείο λόγω ενός προβλήματος, μετά μπλόΝγκ, και όσο για το πως θα σβήσει η μέρα, θα το σκεφτώ μόλις δημοσιεύσω το ποστ.

Καλή μας εβδομάδα.



Να θυμηθώ να ξεπαγώσω τα μακαρόνια για το γραφείο...
(πένες ολικής, ψιλοκομμένο σύγλινο, μπόλικο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμένο πιπέρι)

4 σχόλια:

ΑnD είπε...

Ωραία η ποδηλατάδα κι ωραίο και το αυριανό γεύμα.
Σαν τα μακαρόνια τα χοντρά της μαμάς όμως με το μπόλικο λάδι γιατί "αυτό είναι ελληνικό αγνό παρθένο κι όχι αυτά που πουλάν στα σούπερ-μάρκετ τα γεμάτα συντηρητικά", δεν έχει!
Καληνύχτα Τσοκορέλε!

angie philosopher είπε...

Καλή εδομάδα και πάντα τέτοια!
ΥΓ. Την Παρασκευή εκανα μια ποδηλαταδα σκετο βαλσαμο από Πειραια εως Ελληνικό. Με ηλιο κατακόκκινο και ιδανική θερμοκρασια. Τα πιο ωραία πραγματα στη ζωή, παραμένουν δωρεάν και ανεκτίμητα ταυτόχρονα!

lemonostiftis είπε...

Σάββατο πρωί , βασιλικά κτήματα Τατόι, 4 ώρες περπάτημα , χωρίς καμμία κούραση ή γκρίνια.
Τα ίδια (ως προς τις φωτιές) σκεφτόμασταν και μεις κάποιες στιγμές.

Αλήθεια, προ λίγων ημερών διάβασα πως είχε μπει φωτιά στις παρυφές του Σχινια, Είδες κάτι?

Chocorello είπε...

Λεμ, αν και τα ειπαμε δια ζώσης, όχι δεν πρόσεξα καμένα. Μπράβο για τα ΠΡΩΗΝ βασιλικά κτήματα. Πάμε καταχείμωνο να δούμε κάνα ελάφι. Τώρα έχει μόνο κούμαρα.

Foolosopher, αυτό ξαναπέστο. (όχι με το βάλσαμο, το άλλο το ταυτόχρονο.)

AnD, εντάξει δεν έχει αλλά στάνταρ πασαλείβομαι με αυτά.