Υποθετικά μιλώντας:
Αν ποτέ -αν- μαζευτούν σπίτι σου καμιά δεκαριά κιλά λεμόνια από αυλές κήπους και μπαξέδες φίλων, και αποφασίσεις να στίψεις 4-5 κιλά και να τα βάλεις σε παγοθήκες για να έχεις καβάτζα και να μην χαλάσουν κυρίως, τότε βεβαιώσου ότι έχεις πάρει τις καλές τις παγοθήκες, τις ακριβές και όχι τις μούφα που είναι τρύπιες και αδειάζει το λεμονόζουμο στην κατάψυξη και τα πέριξ.
Αστα διάλα για οικονομία ρπμ.
Κατα τα άλλα το κόλπο με το καθάρισμα ροδιού που με μύησε ο e-Προβατίνα επιβεβαιώνω ότι ισχύει στο 100%, απλά θέλει λίγο βαριά κουτάλα και αν είναι ώριμο το ρόδι το ξεζουμίζει ελαφρώς.
Αν δε, τα κουταλοσκάμπιλα γίνουν μέσα στον νεροχύτη δεν θα βαφτεί τίποτα κόκκινο για πάντα.
Υ.Γ.
Οχι, για να μην νομίσεις ότι δεν είμαι ρομαντικός.
(μέρα που 'ρχεται.)
3 σχόλια:
Δηλώνω δικαιωμένος. Και τι δεν θα'δινα όμως για να είμαι μπροστά όταν άρχισες να κοπανάς το πρώτο!
Επόμενο λοιπόν: την άλλη φορά που θα έχεις δέκα κιλά λεμόνια, δοκίμασε κι αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=0J63lKe5CaQ
Είχα φτιάξει μια φορά πριν πολλά χρόνια αλλά να ξέρεις ότι γίνονται τούμπανο!
Τα χω κάνει τα παστά, αλλά επειδή όλο τα ξεχνούσα, πήραν αέρα και χαλάσανε...
Αυτός που μου τα μαθε όμως, τα ψιλόκοψε σε μία σάλτσα με γαρίδες για ζυμαρικά.
Ωραία ήταν - βέβαια!
Παρόμοιο: παστές πιπεριές πράσινες και κόκκινες γλυκές σε άλμη (όχι χοντρό αλάτι σαν το γαύρο) Πολύ ωραία για τσόντα σε λαχανοσαλάτες.
Υ.Γ. ήθελα να το τραβήξω βίντεο το ροδοκαθάρισμα αλλά το ξέχασα κι αυτό. Μήπως να αρχίσω τα ψάρια για τη μνήμη μου;;;
Δημοσίευση σχολίου