Ενα στάνταρ φαγητάκι 10 λεπτών, γκραν σουξέ των τελευταίων μηνών,
για όσους μαγειρεύουν ότι θέλουν, όταν θέλουν και όπως θέλουν:
Υλικά:
Συκώτι μοσχαρίσιο
Μαντεμένιο αντικολλητικό τηγάνι.
Εκτέλεσις:
Καις τηγάνι αλλά όχι στο τέρμα.
Ρίχνεις ήπαρ (ξερόλας κι έτσι...) χωρίς λάδια / βούτηρα
σε 3' το γυρνάς.
(μην παίζεις με το φαγητό σου και το τρυπάς)
σε 3' το ξαναγυρνάς.
στίβεις μισό ή ένα λεμόνι πάνω του
ρίχνεις και μυρωδάτη ρίγανη
και δυο ξυσιές θαλασσινό αλάτι από τον τρίφτη
και μια κουτσουλιά ελαιόλαδο
και τα γυρίζεις μια φορά
και τα πετάς στο πιάτο που περιμένει η ντομάτα.
Του ρίχνεις ακόμα μισό λεμόνι.
Παράλληλα έχεις ετοιμάσει αυτά τα νουντλς που γίνονται σε 3' με βραστό νερό (εγώ βάζω γεύση χορταρικών) και τα ρίχνεις κι αυτά απο πάνω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια ξυσιά θαλασσινό.
Μέχρι και του Πόντικα του τρέχανε τα σάλια...
Τηγάνι μαντεμένιο αντικολλητικό. Ποτέ πια δάκρυα. |
Εμένα μου αρέσει να κρατάει το αιματάκι του, να κρατσανάει στο δόντι και να δίνει άρωμα σηκωτιού και όχι κακοψημένης μπριζόλας.
Κάτι αντίστοιχο της medium-rare μοσχαρίσιας, φαντάσου...
Κάντο έτσι λοιπόν or forever hold your peace...
Με αυτό το πιάτο, γέμισες σίδηρο από το σηκώτι, ενέργεια από τους υδατάνθρακες των νουντλς, βιταμίνες από το ελαιόλαδο και την ντομάτα και λιπαρά μόνο όσο πρέπει από το ωμό λάδι που είναι τίγκα και στις βιταμίνες.
Δικαιούσαι λοιπόν μια κρύα Kaiser (που έχει βιταμίνες Β και φυλικό) αλλά για γλυκό επιφυλάσσομαι να σου δώσω λύση σε επόμενο ποστ.
Δώσε μου feedback να χαρώ άμα τη δοκιμάσεις και σου αρέσει, ειδάλλως θα σου γράφω για μακντόναλντς, κονσέρβες και πίτσες με 4 τυριά και λαδούμπες - ευχαριστώ.
5 σχόλια:
Χαχαχαχα να χαρω εγω ξυσια και ηπαρ συκωτο αχαχαχα. Φανταστικο...να`σαι καλα Choco...
Ο τίτλος, όλα τα λεφτά!
peinaw leme kai einai mesanyxta
to sikoti einai oti prepei tora poy trexeis.
Sos! Προσοχή!
Ποτέ ωμά εντόσθια, δηλ με το αιματάκι (δηλ. τη μυοσφαιρίνη τους, το αίμα έχει στραγγίξει κατά τη διαδικασία σφαγής του ζώου) τους κτλ.
Σοβαρά τώρα, κινδυνεύεις από παράσιτα (πρωτόζωα κ.α.) τα οποία δεν υπάρχουν στους μύες του ζώου (εκτός από το χοιρινό, που περιέχει τριχίνες, οπότε ούτε αυτό το τρώμε ωμό).
Ίσως θα μπορούσες να το φας στη Β. Ευρώπη όπου η παρασιτοκτονία των ζώων γίνεται συστηματικά.
Θενκς καπτεν - θα το ψάξω,
αλλά γούστα δεν θα αλλάξω.
Ευλόγησον.
Δημοσίευση σχολίου