Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γλαρος Ιωνάθαν - Μέρος 3


Εψαχνα λοιπόν τρόπο να θεραπευτώ, όταν θυμήθηκα κάτι από τα ταξίδια με τους γονείς όταν ήμουν πέντε - δέκα χρονών: Τα ραδιοφωνικά θεατρικά που ακούγαμε στο αυτοκίνητο!!!

"Ωωω Κλάρενς, μα που είναι αυτός ο μπατλερ επιτέλους; Ανάγωγοι χωριάτες! Οι καλεσμένοι φτάνουν και δεν υπάρχει κανείς να πάρει τα παλτά τους... Τι ντροπή Θεέ μου!"



Δεν θυμάμαι πολλά από τότε, πέρα από τη ζέστη του καλοριφέρ στο πίσω κάθισμα και τη νοητή γραμμή ανάμεσα σε εμένα και τον αδερφό μου που οριοθετούσε τις επικράτειες μας στο πίσω κάθισμα.
Κάθε παραβίαση της ισοδυναμούσε με αγκωνιά, σφαλιάρα, τσακωμό και τιμωρία, με αυτή τη σειρά.

Είχε έρθει η ώρα λοιπόν, να κατεβάσω και να ακούσω κλασσικά έργα που δεν είχα την ευκαιρία ούτε να τα διαβάσω αλλά ούτε και να τα δω μέχρι στιγμής.

Η πρώτη απόπειρα ήταν στα αγγλικά ελλείψει ελληνικού ρεπερτορίου. Απέτυχε παταγωδώς καθώς ήθελε μεγάλη συγκέντρωση, η οποία με 120, νύχτα με βροχή προσπερνώντας διπλές νταλίκες και κουρασμένος, συνήθως δεν υπάρχει.

 
Κατέληξα λοιπόν να ακούω μόνο κάτι απίστευτες μαλακίες τύπου αυτοβελτίωσης και βελτίωσης σχέσεων και "τι θέλουν οι γυναίκες", κλπ κλπ, ένα cd εκ των οποίων έδωσα σε μία έκπληκτη διοδιού στη γέφυρα, γιατί δεν άντεχα ούτε καν να το έχω μέσα στο αμάξι. Τα υπόλοιπα διώχνουν τις καρακάξες παραπλεύρως του δρόμου.
Πάει κι αυτό...

Ευτυχώς το ιντερνετς είναι πελώριο και βρήκα σύντομα μία πλούσια συλλογή από θεατρικά στα Ελληνικά με άπειρες επιλογές. (δες εδώ κι εδώ αλλά θα βρεις κι άλλα πολλά πλέον, τόσα πολλά που θα μπλέξεις - πίστεψε με!)

Ξεχώρισα Χόρν, Τσιφόρο, Ορσον Ουέλς, Τενεσί Γουλιαμς και μερικά ακόμα.
Μέσα σε όλα πέτυχα με απίστευτη χαρά, τον Γλάρο Ιωνάθαν Λιβινγκστον, ο οποίος πήρε την θέση του στο τσαντάκι του αυτοκινήτου με τα cd, και περίμενε υπομονετικά την κατάλληλη ευκαιρία.

Ειδικά τον Γλάρο, θα τον άκουγα μόνο με τις κατάλληλες προϋποθέσεις.




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενθουσιάστηκα!
Ήδη κατεβάζω τη σονάτα του Ρίτσου την οποία είχα σε κομμάτια (!) από το γιουτιούμπ.
Το Γλάρο Ιωνάθαν ήθελα να τον διαβάσω χρόνια τώρα. Αυτό το βιβλίο και ο Αρχισιδηρουργός του Ζ.Ονέ, είναι τα δύο βιβλία που πάντα ήθελα να διαβάσω αλλά ποτέ δεν έβρισκα ή κολλούσα την ώρα που έψαχνα κάτι καλό στο βιβλιοπωλείο.
Δεν έχω βρει ωστόσο κανένα από τα δύο σε δωρεάν ψηφιακή μορφή ως τώρα αν και τα καλά βιβλία πρέπει να τα αγγίζεις κιόλας.

Καλή σου μέρα!

Chocorello είπε...

Καλημέρα AnD - χαίρομαι!
Δεν ξέρω που θα τα βρεις, αλλά σίγουρα τα 15€ που κοστίζουν, αξίζουν μία θέση στη βιβλιοθήκη σου.

Chocorello είπε...

Αν σου άρεσε το σεληνόφως, άκου τα τραγούδια της αμαρτίας του Χατζιδάκι.

Ανώνυμος είπε...

Έχει πάρει φωτιά το ιντερνετ!
χαχαχαχ
Τέτοια χαρά έχω να κάνω από τότε που βρήκα τα πρώτα μου δωρεάν ψηφιακά βιβλία!
Σ'ευχαριστώ τοοόσο!!!

Chocorello είπε...

:-D

Angeliki είπε...

Teleio post!!!Kai teleia links!Hehehe emeis eimastan mpasklassaria akougame Rena Koumniwti sto aftokinito "me8ismeno lewforeio etsi einai i zwi"-kai polla rock classics pou eixe mania o pateras mou!!!

Chocorello είπε...

Δεν νομίζω να πρόλαβες τις 8-track κασσέτες όμως. Νέο κύμα μέχρι θανάτου λέμε.