Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πάρλα Ινγκλέζε;


Αυτό πήγα να το απαντήσω στην trip advisor Foolosopher μετά την εμπειρία της στο Παρίσι, αλλά βγήκε μεγάλο και το ποστάρω εδώ:

Λοιπόν: μια φορά γυρίζαμε από Βόρεια Ιταλία του σκοτωμού προς το Μπάρι γιατί χάναμε το πλοίο. Με αυτοκίνητα.

Σε όλες τις διακοπές είχαμε διαπιστώσει ότι οι Ιταλοί δεν μιλάνε Αγγλικά γιατί απλά δεν ξέρουν. Ακόμα και οι κουστουμάτοι γιάπηδες, ακόμα και οι ξεναγοί στα αρχαία. (με το τελευταίο φρικάραμε σε άλλη εκδρομή στη Σικελία)
Μοναδική εξαίρεση μερικοί ξενοδοχουπαλληλοι, μερικοί σε κάμπινγκς και μερικοί μπάτσοι.
Κανείς άλλος.

Κινδυνεύουμε να χάσουμε το πλοίο λοιπόν, χάνουμε και το δρόμο, τζιπιές δεν έχουμε γιατί έχουμε χάρτη σε κλιμακα υδρόγειου σφαίρας, και έχουμε βρεθεί σε κάτι καμπίσια χωράφια κάτω από κάτι γέφυρες, ντάλα ζέστη 38 βαθμοί, μουσκίδι, και κλαίμε για όλα τα παραπάνω.

Ξάφνου πετυχαίνουμε αγροτόσπιτο με θείτσα απ' έξω, που σκουπίζει στο ντάλα τον επαρχιακό. (οι γνωστές μουρλές θείες που έχουμε κι εμείς)

Φρενάρουμε και της φωνάζω "σκούζι σινιόρα, Μπάρι?" και περιμένω να μου δείξει εκεί που κοιτάει η μούρη μας ή προς τα πίσω.
Αυτή όμως μουρμουρίζει "νο ινγκλέζε μπλα μπλα μπλα", γυρίζει πλάτη και συνεχίζει το σκούπισμα του χώματος, λες και μίλησα αγγλικά!

Τα παίρνω, βγάζω ζώνη, πετάγομαι έξω με το χάρτη, τρέχοντας κατα πάνω της  (χάνουμε πλοίο έτσι;) της κολλάω το χάρτη στα μούτρα, δείχνω το μπάρι και της κάνω αυτή την περιστροφική χειρονομία άκρας χειρός τύπου Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που ρωτάει "πως;;;".

Αντίδραση θείτσας του χωριατόσπιτου στο πουθενά που σκούπιζε το δρόμο και νο ινγκλέζε:

"Ααααααα Μπάρι... Σι. Οκέι, you will go straigh for 5 kilometers and you will find a crossroad. Take a left and soon you will see autostrada. there are signs afterwards, so you will have no problem!"

και χαμόγελο.  :-D

Ειλικρινά δεν θυμάμαι να την ευχαρίστησα, αλλά μάλλον το έκανα.
Στο πλοίο φτάσαμε 8 ώρες νωρίτερα γιατί είχαμε μπερδέψει τις ώρες στα εισητήρια, και είδαμε ωραίο ηλιοβασίλεμα στη μπίχλα του Μπάρι.


7 σχόλια:

angie philosopher είπε...

Χαχαχαχα! Στην έφερε η ταλιόντσα!

Δημήτρης είπε...

Από εκεί που δεν το περιμένεις έρχεται πάντα.

Εμείς φτάσαμε εδώ με την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να ακούσουμε άλλη γλώσσα πέραν από τα Γαλλικά. Την πρώτη μέρα ψαχνόμουν σε ένα παρκόμετρο να πάρω το χαρτάκι. Σταμάτησα μια κοπέλα και με τα κουτσά που ξέρω την ρώτησα πώς παίζει το μηχάνημα. "Do you speak English?" με ρώτησε και αφού σταυροκοπήθηκα μου εξήγησε τα καθέκαστα.

Το φινάλε της ιστορία σου φυσικά όλα τα λεφτά! :Ρ

angie philosopher είπε...

Choco το blog σου βγαίνει και σε blogspot.fr; Quest que cest...??? Το είδα στα στατιστικά μου. A i miei statistici...tu sai!

Δημήτρης είπε...

@Foolosopher: Bonsoir! Εγώ θα ήμουν! :)

angie philosopher είπε...

Oh Monsieur, bonsoir! Comment ca vas?
Μπήκα κι εγώ λίγο στην προβατίνα σου. Είσαι μόνιμος στη Γαλλία;

Δημήτρης είπε...

Εδώ κι ένα δίμηνο, ναι. Έπρεπε να κάνεις επίσκεψη εδώ στα νότια, είναι πιο χαλαρός ο κόσμος. Μην πάτε και μπλέκετε με τση Παριτζιάνι!

angie philosopher είπε...

Το φαντάζομαι...πάντα είναι πιο χαλαρά στα νότια.
Bonne nuit et bon fin du semaine, άντε και καλά κουράγια πατριώτη!