Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μπακαλιάρος


Μια φέτα μπακαλιάρου, με πάχος όσο σχεδόν η γάμπα μου και 10 εκατοστά πλάτος ψήθηκε - έτσι όπως ήταν κατεψυγμένη - στο φούρνο στους 200 για μία ώρα. Ούτε αλάτι, ούτε τίποτα.
Μετά τη χώρισα σε δυο γερές μερίδες και έβαλα τα λαχανικά στα μικροκύματα. Μπροκολοκουνουπίδια μπαρμπαστάθη νομίζω και το μαγείρεμα επί 7' στα μικροκύματα το έγραφε η συσκευασία.
Εγιναν αναπάντεχα ωραία, πολύ καλύτερα από βραστά, αλλά σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πλησιάζουν τα φρέσκα και αχνιστά στον ατμό.
Ενα μεγάλο λεμόνι στίφτηκε, με λάδι Κορωνήσιο, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, λίγο μουστάρδα, χτύπημα, λίγο μπεικιν πάουντερ, χτύπημα και μια βράση σε μπρίκι για να δέσει.
Σούπερ σάλτσα με την οποία έλουσα τα μπακαλιαρολαχανικά όπως ήταν στα τάπερ.
Θα πήγαινε και κάπαρη αντί για μουστάρδα, επίσης.

Ενώ αυτά ψήνονταν, έτριβα με γυαλόχαρτο το πρώην άσπρο, σκουριασμένο και ξεφλουδισμένο τραπεζάκι καφενείου που έχω στο μπαλκόνι με σκοπό να το βάψω.
Αρχικά ήθελα να το πάω σε φαναρτζίδικο και να μου το βάψουν κίτρινο Ταξί με μπλε ρίγα κανονικά γύρω γύρω, αλλά τ€λικά το γύρισα σε παραδοσιακό κυπαρρισί σαν της μηχανής μου, που πάει και με τα φυτά του μπαλκονιού και θα γεμίσει και δύο απογεύματα μου.

Αν ήμουν και καλλιτέχνης θα του γραφα κι ένα ωραίο Triumph πάνω....

(αστείο ήταν - το παρακάτω σκεφτόμουν)
(Επειδή είναι πράσινη η μηχανή μου και είναι και Triumph....)

ή έστω θα έβαζα τον Χούλκ.


ή τον Shrek


ή και τους δύο...


'ντάξει, τίποτα.

Θα βάλω ξανά 
τα βότσαλα και τα κεριά.

'φχαριστήθηκες τώρα;

NOTHING SPECIAL - Short Film from Helena Brooks on Vimeo.

Μικρομηκάκι αντί για μουσική σήμερα: 
Billy becomes the reluctant subject of worship when his delusional mother decides he is Jesus reincarnate.



Υ.Γ. 
Σεμεδάκι;;;

6 σχόλια:

AnD είπε...

Βρε τι νοικοκύρης είσαι συ;
Μη μου πεις οτι το σεμεδάκι το έκανες με τα χεράκια σου;
χιχιχιχ

Καλό βράδυ Τσοκορέλε!
http://www.imdb.com/title/tt1392170/

Ανώνυμος είπε...

το δα. ετσι κι ετσι. προτιμω το τραπεζακι μου με ουζα και μεζεδες.

Δημήτρης Τερζής είπε...

Την επόμενη φορά, πάρε το βακαλάο, τύλιξέ τον σε λαδόκολα με μπόλικο άνηθο, λεμόνι, λίγο λάδι ή βούτυρο (δεν ξέρω τι προτιμάς), αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Και άστον να ψηθεί μέσα εκεί. Και θα με θυμηθείς!

Chocorello είπε...

χαχαχα

δες εδώ: http://chocorello.blogspot.it/2012/05/blog-post_16.html

κι εδώ: http://chocorello.blogspot.it/2010/08/blog-post_31.html

;-)

fourka είπε...

british racing green :-)

Chocorello είπε...

Εννοείται κι όλας Φούρκα !!!!!!!!
:-D