Σήμερα είχα όρεξη για μαγείρεμα.
Ξέθαψα από την κατάψυξη ένα μπούτι κοτόπουλο, φυλαγμένο από τον καιρό του Νώε.
Το έβαλα στο νερό και μέχρι να πλύνω το μηχανάκι, είχε ξεπαγώσει με τη ζέστη που κάνει.
Εκοψα ροδέλες ένα μεγάλο κρεμμύδι, έλιωσα δυο σκελίδες σκόρδο και τα τσιγάρισα με ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Εν τω μεταξύ μούλιαζα σε νεράκι μια γεμάτη χούφτα αποξηραμένα άγρια μανιτάρια.
Μόλις ξάνθυναν τα κρεμμύδια, έριξα μέσα το κοτόπουλο και το στριφογύρισα αρκετά σε δυνατή φωτιά για να καραμελώσει.
Μετά έριξα μια μεγάλη κουταλιά πευκόμελο που μου έφερε η Βίκυ.
Τα γύρισα όλα καλά και πρόσθεσα τα μανιτάρια αφού τα έστυψα καλά, πολύ λίγο σάλτσα Σόγιας και μερικά κλωναράκια Λουίζας.
Λίγο ανακάτεμα και κλείνω το καπάκι.
Σε 5' ανοίγω και ρίχνω μέσα ένα ποτήρι μοσχοφίλερο Μαντίνειας, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω καπακωμένο για 15'.
Εν τω μεταξύ μουλιάζω noodles (αυτά τα μωβ με γέυση λαχανικών) και λίγο πριν γίνουν, τα ρίχνω κι αυτά στην κατσαρόλα και ανακατεύω μία τελευταία φορά πριν κλείσω το μάτι.
Είχα φτιάξει και χαλβά από χτες, με σταφίδες και κουκουνάρια, τον οποίο μου σέρβιρα λουσμένο με χτυπημένο φρέσκο γάλα μαζί με μια κουταλιά καφέ ζάχαρη.
Είχα και κάτι μούσμουλα στο ψυγείο, οπότε καταλαβαίνετε ότι βογκάω τώρα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου