Τις προάλλες με τα κρύα, λίγο η παγωνιά, λίγο που έφτασα σπίτι στις 9 και άμα τρέξω τόσο αργά μετά δεν κοιμάμαι με τίποτα, αναγκάστηκα να το ρίξω στο μαγείρεμα με μαύρη καρδιά.
Εδώ και δυο τρεις βδομάδες περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία για να εξολοθρεύσω ένα τσουβαλάκι μικρά πατατάκια που είχα πάρει.
(Ο σκλαβενίτης είπε: Πατάτες μίνι Γαλλίας, ποικιλία Αγκάτα - όχι δεν πρόκειται να το γκουγκλίσω)
Τα Χριστούγεννα σε κάποιο εμπύρετο ξενύχτι, είδα στο Νόβα ενός φίλου τον Jamie Oliver - εκείνον τον συμπαθητικό αγγλάκο σεφ, που μαγειρεύει λερώνοντας πεντακόσια κουζινικά, πάγκους, πατώματα, τοίχους, ταβάνια, ρούχα μέχρι και τους καλεσμένους του.
Ο Αγγλος σεφ λοιπόν μας έκανε πατάτες φούρνου και τον αντέγραψα από ότι θυμόμουν μέσα στον πυρετό μου.
Βράζεις τις πατάτες (ότι να 'ναι - όχι σώνει και ντε αυτές τις μικρές) μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να τις σκάβεις εύκολα με το νύχι. (με άλλα λόγια κάνα τέταρτο)
Βούτυρο στο ταψι.
Θαλασσινό αλάτι, φρέσκο πιπέρι,
Πεντακόσιες σκελίδες σκόρδου ολόκληρες (εγώ δεν έβαλα - εργάζομαι ακόμα)
Αφθονο δεντρολίβανο.
Τα τσιγαρίζεις όλα μαζι και μετά ρίχνεις τις πατάτες.
Ανακατεύεις και αφήνεις στους 200 μισή ώρα.
Στο τέλος κάνεις τα κόλπα σου για να πάρουν χρώμα - αυτό με το γκριλ στην πάνω σχάρα.
Αυτά είπε ο Ολιβερ.
Εγώ λοξοδρόμησα ως εξής: έστιψα ένα ζουμερό πορτοκάλι, δεν έβαλα βούτυρο αλλά ελαιόλαδο και επίσης δεν έβαλα σκόρδο. Τέλος τις έψησα στους 250 για 45 λεπτά. (ξέρω καλύτερα, θες τίποτα;)
Αι πατατούλαι ήδη μπήκαν σε τάπερ και το πρώτο πάει γραφείο αύριο με λίγο μαϊντανό.
Εσένα όμως σου έχω κάτι άλλο.
Υ.Γ. Βρήκα την εκπομπή αν δεν με εμπιστεύεσαι. Μετά χαράς διαπιστώνω ότι ο πατάτες του μοιάζουν με μπακαλιάρους, ενώ οι δικές μου όχι.
8 σχόλια:
Δεν μπορώ το δεντρολίβανο! Δεν πειράζει, δεν μπορούσες να το γνωρίζεις. Πάντως, δείχνουν πολύ ωραία ψημένες!
{Ξέρεις καλύτερα και οπωσδήποτε είσαι στην κουζίνα πιο καθαρός από ό,τι αυτός!)
Πολύ γαμάτες όχι πολύ ωραίες.
Μάλιστα έμαθα ότι η φλούδα είναι πολύ ωφέλιμη.
Αξίζει λοιπόν να ψάξει κανείς για βιολογικές μια στο τόσο.
Χμμμμ...πάνω που έχω ένα σακούλι από τούτες στο ντουλάπι κι έλεγα πώς να τις κάνω. Μου έλυσες τα χέρια!
Δεν θα το μετανιώσεις.
Κι αμα σου βρίσκεται κάνα ωραίο αλλαντικό, κάνα καπνιστό, τίποτε κορτεζίνες να βγάλουν άρωμα...
Αύριο πρωί πάμε στη λαϊκή για τα βδομαδιάτικα ψώνια. Για να δούμε τι θα αλιεύσω από τους πάγκους!
Τι έγινε; πήρες καμιά παλαβή γκουρμεδιά;
Προδοσία Τσοκορέλε, προδοσία! Σήμερα είναι η τρίτη μέρα στο σπίτι με παγωμένους σωλήνες και για τον λόγο αυτό έχουμε σταματήσει όλες τις άλλες ασχολίες! Άσε που λόγω κρύου η αγορά ουσιαστικά δεν έγινε.
Έχω πάντως μια πρόταση να προσθέσω στην σειρά των συνταγών "Πορτοκάλι και Θυμάρι":
Βάλε σε τηγανάκι βούτυρο-αλατοπίπερο-θυμάρι και μόλις κάψει ρίξε μέσα λεπτές ροδέλες καρότο. Μόλις γίνουν βάλε δυο φιλετάκια σολωμού, σβήσε με λίγο κόκκινο κρασί και στίψε μισό πορτοκάλι από πάνω. Μόλις σφίξει η σάλτσα φάτο! :)
χαχαχα την ώρα που έγραφες για το σολωμό, έτρωγα σολωμό στη λαδόκολλα με λεπτές φέτες κολοκυθάκι και καρότο.
Θα το δοκιμάσω σε επόμενη φορά.
Υ.Γ. Περαστικά στους σωλήνες.
Δημοσίευση σχολίου