Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ζώντας επικίνδυνα.


Κόβοντας με το μαχαίρι (ένα παλιό φτηνό, που κόβει καλά) ένα κομμάτι από μήλο, αυτό μου γλύστρισε και έπεσε ακριβώς πάνω στο κουμπί του PC, και μου το έσβησε.

Μέχρι να ξαναμπουτάρει θυμήθηκα δυο παλιά επεισόδια:

Οι φακοί:
Είχα βγάλει τους φακούς επαφής, τους είχα βάλει στο ειδικό παπαράκι με τα δύο αυτάκια που μετά το βυθίζεις στο υγρό και τους είχα ακουμπήσει δίπλα στις οδοντόβουρτσες στον καθρέφτη του μπάνιου. Τότε οι φακοί κόστιζαν ένα βδομαδιάτικο.
Με μια αδέξια κίνηση σκουντάω το φακοπραματάκι το οποίο και βλέπω σε slow motion να πετάει, να μπιστάει στο χείλος του νιπτήρα, μετά στο χείλος της λεκάνης και μετά να βυθίζεται - πλοτς - ακριβώς στο κέντρο της λεκάνης.
Το καλό ήταν ότι δεν κερδίζεις τίποτα με τη βιασύνη, οπότε άργησα να βουτήξω το χέρι μου και να τους σώσω. Αντί φιλιού της ζωής, πήγαν για καθαρισμό και μετά από κάνα δυο παρόμοια συμβάντα, έκανα λέιζερ κι ησύχασα.

Τα πιάτα :
Επλενα πιάτα - στοίβες πιάτα.
Γλυστράει ένα, πέφτει στα άλλα, τινάζω το χέρι να το πιάσω, το πιάνω αλλά γλυστράει από το σαπούνι και μου φεύγει με φόρα. Γκρεμίζει τη στοίβα, τινάζω χέρι να τη σώσω, το κόβω σε ένα μαχαίρι, μπλέκεται σε μια κούπα, εκτοξέυω την κούπα στη τιγκαρισμένη πιατοθήκη, δεν σπάει, γυρίζω να το πιάσω πριν σπάσει, κοπανάω το ανοιχτό ντουλάπι, τραβάω την κουρτίνα, πεφτει το κουτί με τα λαστιχάκια και τους σπάγγους στον νεροχύτη, μετακινεί ένα κουτάλι ακριβώς κάτω από το νερό που είχα καταλάθος ανοίξει στο τέρμα, πιτσιλάει τα πάντα κι εμένα μαζί.
Τότε κατάλαβα πως ότι και αν έκανα, απλά χειροτέρευα την κατάσταση και ασυναίσθητα σήκωσα τα χέρια ψηλά και έμεινα ακίνητος.
Μόνο όταν σταμάτησαν να πέφτουν πράματα, έκλεισα τη βρύση.


6 σχόλια:

margkw είπε...

living on the edge. γελω τρανταχτα!
Είδικότερα για το δεύτερο συμβάν με τα πιάτα κάνω την εικόνα στο μυαλό μου!!:) μου φτιαξες το κέφι!

Chocorello είπε...

:-D

angie philosopher είπε...

Ο νόμος του Μέρφυ ή απλά ο νόμος της κουλαμάρας; 'Εχω αναρωτηθεί κι εγώ για την πάρτη μου πολλές φορές...
Υ.Γ. Το βιντεάκι είναι απλά γαμάτο, γιατί το dubstep είναι από μόνο του τέλειο και όταν το συνδυάζεις με τέτοιες εικόνες, σε στέλνει.

Κι ένα καλοκαιρινό dubstep δώρο!
http://www.youtube.com/watch?v=nOkLscH-QXQ

Δημήτρης είπε...

Καλά, είπαμε να γκαντεμιάζεσαι αλλά αυτό παραπάει!

Πάντως την έπαθα κι εγώ τις προάλλες. Έστειλε η μάνα δέμα(τα) όπου μέσα σε πλαστικό κουβά υπήρχαν δύο μπουκάλες ρακή (μην ρωτάς γιατί έστειλε κουβά, προφανώς σύμφωνα με την Ελληνίδα μάνα δεν υπάρχει στη Γαλλία). Λόγω αναταράξεων έσπασε το γυάλινο φιαλίδιο με τη ρακή και τα κομμάτια του σκίσανε το άλλο που ήταν πλαστικό. Έτσι παραλάβαμε έναν κουβά ρακή με γυαλιά.

Chocorello είπε...

Fool, thanks!
Δεν είπες ιστορία όμως, ούτε η margkw.

Δημήτρη, κρίμα το τσιπρο ρε συ...
Αν σου φτιάξει το κέφι πάντως, σε φίλο έχει ξεβιδώσει βάζο του κιλού με βούτυρο γάλακτος (το 'χεις;) μέσα στη μπαγκαζιέρα της μηχανής του, (άκου τώρα:) καλοκαίρι σε βόλτες στο ντάλα, (το καλύτερο:) με το κράνος των 600€ μέσα στη μπαγκαζιέρα!!!!

ΑΑααααχαχαχα το βρήκε να έχει ρουφήξει στα αφρολέξ το μισό βούτηρο και να επιπλέει στο υπόλοιπο.

Τώρα νιώθουμε καλύτερα όλοι νομίζω...

Δημήτρης είπε...

Ναι, αυτό είναι καλύτερο και από τότε που ήμουν πρωτοετής και μου γλίστρισε από το χέρι το (γεμάτο) πεντόκιλο μπετονάκι με το λάδι. Έφυγε όλος ο πάτος (μα όλος!) με τη μία...