Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

For ever and ever


Αντιγράφω αυτολεξεί από το in.gr:

Επίθεση αράχνης απαθανατίστηκε σε κεχριμπάρι


Ουάσινγκτον
Πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια, μια αράχνη ετοιμαζόταν να απολαύσει το γεύμα της, μια μικρή σφήκα που πάλευε να απελευθερωθεί από τον ιστό της. Δεν πρόλαβε όμως να την αρπάξει: μια σταγόνα ρετσίνι έπεσε από ένα δέντρο και παγίδευσε τα δύο έντομα σε μια σκηνή κυνηγιού παγωμένη στο χρόνο.

Το εντυπωσιακό εύρημα, από την περιοχή Χουκουάνγκ της σημερινής Μιανμάρ, είναι το μόνο γνωστό δείγμα αράχνης που παγιδεύεται μαζί με το θύμα της την ώρα της επίθεσης, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Historical Biology.


Mέσα στο κεχριμπάρι διακρίνονται ακόμα και οι ίνες μεταξιού πάνω στις οποίες έχει κολλήσει το άτυχο έντομο. Η σφήκα έχει στραμμένο το κεφάλι προς τον επίδοξο δολοφόνο της και μοιάζει να τον κοιτά έντρομη για μια αιωνιότητα.


Οι αράχνες εμφανίστηκαν πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, όμως το αρχαιότερο δείγμα ιστού χρονολογείται γύρω στα 130 εκατ. χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ





6 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Ωραίο σημάδι το δέντρο, το μόνο σίγουρο.

Chocorello είπε...

ναι ναι - τύφλα να 'χουν τα πουλιά που μου κουτσουλάνε το μηχανάκι.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Γαμάτο για παντατίφ σε γυναικείο κολλιέ!

Chocorello είπε...

Μάθαμε και μία λέξη σήμερα!
;-)

AnD είπε...

Φρίκη,ε;
Αν η ψυχή φυλακιζόταν μέσα στα σώματα αυτών των εντόμων και ζούσε αιώνια αυτή τη σκηνή, είμαι σίγουρη οτι μέσα σε πολύ λίγο καιρό τα δυο τους θα τα είχαν βρει και θα μοιράζονταν πια μαζί την αιωνιότητα γελώντας για τον τρόπο που μπλέχτηκαν σ'αυτό το κυνήγι και που παγιδεύτηκαν.
Η φύση όμως έχει τους κανόνες της...

Chocorello είπε...

Ναι - σαν να τα βρω εγώ με ένα μαρούλι. Την τροφή μου δηλαδή....