Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Μους Σοκολάτα Μπανάνα


Τώρα την πάτησες - στο υπόσχομαι.

Πάρε τις πιο αρωματικές μπανάνες που μπορείς να βρεις.
(π.χ. τις Κρητικές)
Αστες και λίγο να ωριμάσουν.

Tip: Οι μπανάνες για να μην μαυρίζουν θέλουν σκοτάδι όχι ψυγείο. 
Βάλτες απλά σε χαρτοσακούλα και θα σου κρατήσουν δυο εβδομάδες.

Καθάρισε δύο και κόψτες σε φέτες μισού εκατοστού.
Βάλε τις φέτες στην κατάψυξη για μία ώρα τουλάχιστον.

Μετά βάλε τις παγωμένες φέτες στο blender.
Βάλε μαζί μια γερή κουταλιά κακάο σκόνη.
Βάλε απο πάνω και μία κουταλιά ζάχαρη άχνη.

(αν δεν έχεις άχνη, χτύπα πριν τις μπανάνες λίγη ζάχαρη)

Τώρα χτύπα τα όλα μαζί - θα καταλάβεις πόσο.
και απόλαυσε...


Παίξε με τις ποσότητες ζάχαρης και κακάο.
Ρίξε και λίγο (πολύ λίγο) μαύρο ρούμι αν νομίζεις.

Τώρα, αν βρεις αρωματικές φράουλες
ξέρεις τι να κάνεις...

 Υ.Γ. προφανώς και παχαίνει.


1 σχόλιο:

Chocorello είπε...

Εάν το μπλέντερ σου δεν είναι σε εγγύηση, μην τις αφήσεις να παγώσουν εντελώς.
Μία ώρα αρκεί.

Ακου με και μένα....