Ενα πακέτο μπούτια κοτόπουλου φιλεταρισμένα.
Μαρινάρισμα σε πορτοκάλι και θυμάρι. Μόνο.
Επί δύο μέρες.
Κατσαρόλα.
Ελαιόλαδο αρκετό.
Τσιγάρισμα τα μπούτια σε δυνατή φωτιά.
Τα γυρνάς.
Ρίχνεις ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη.
Περιμένεις να πιεί εντελώς τα υγρά που θα βγάλουν.
Τα γυρνάς.
Περιμένεις κι άλλο να καραμελώσουν καλά. Πολύ καλά.
Τα γυρνάς.
Σβήνεις με κρασί. Κόκκινο ξηρό.
Σχεδόν σκεπάζεις με νερό, βάζεις θαλασσινό αλάτι, φρέσκο πιπέρι και δυο χούφτες φρέσκα μανιτάρια σε φέτες.
Κλείνεις καπάκι, χαμηλώνεις πολύ τη φωτιά - ίσα να βράζει, περιμένεις μισή ώρα..
Συμπληρώνεις νερό όσο θα πιεί το ρύζι ή οι χυλοπίτες που θα ρίξεις.
Μια βράση, σβήνεις και αφήνεις με το καπάκι κλειστό να το πιεί.
Αν πεινάς πολύ όμως κι επείγεσαι, πας στον Κίτσουλα για κάνα μαγειρευτό με καλά φιλαράκια.
Υ.Γ. εκείνο το προζύμι σαν πολύ αργεί...
7 σχόλια:
γαμωτο , μου το χαλασαν τα μανιταρια.Θα εβαζα πιπεριες ίσως.ή τιποτα
ψηφίζω τίποτα. Περιττά ήταν. (πιπεριές με τίποτα όμως)
Α στην ευχή με ξεσήκωσες νυχτιάτικα!
Μιλάς εσύ με τα βρωμότυρα και τα παλιόκρασα ?!?!
Υ.Γ. ότι και να σχεδιάζεις εκεί, καλή επιτυχία!
Εγώ φταίω που μας τα χώνουν στη μούρη και τα πουλάνε σε αστείες τιμές; Την άλλη Τετάρτη που θα έχει ξανά το παζάρι θα επανέλθω με φωτορεπορτάζ.
Ευχαριστώ. Ας περιμένουμε να δούμε που θα μας βγάλει το καράβι!
Επίσης, μόλις διάβασα τη συνταγή σκέφτηκα να την επαναλάβω με κάτι ωραία μπουτάκια πάπιας που μπάνισα σήμερα στο χασάπικο. Δυστυχώς όμως η κυρία απέχει από γλυκές σάλτσες κτλ.
Κάν'το Δημήτρη!
Η μαρινάδα δεν δίνει γλυκειά γεύση, απλά η οξύτητα της (εσπεριδοειδή, κόκκινο κρασί, κλπ) "μαλακώνει τις ίνες" και κάνει το κρέας πιο τρυφερό.
Δοκίμασε να μαρινάρεις την πάπια στο μπορντώ που έλεγες, με μυρωδικά μόνο. Οτι σου ταιριάζει στη μύτη.
Τουλάχιστον 24 ώρες, ετσι;
Δημοσίευση σχολίου